Η Σπάρτη στα βήματα του HOLLYWOOD

162

Mε αφορμή την κινηματογραφική ταινία «Melina’s Dream» ο παραγωγός της ταινίας Σπαρτιάτης ομογενής Λεωνίδας Δήμας μαζί με τον δήμαρχος Σπάρτης έδωσαν συνέντευξη τύπου με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στον Δήμο Σπάρτης.

Ο Σπαρτιάτης ομογενής αναφέρθηκε σε όσα τον «δένουν» με την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σπάρτη, και εξήγησε πως αποφάσισε να γράψει το σενάριο αλλά και να χρηματοδοτήσει την παραγωγή αυτής της ρομαντικής κωμωδίας με τίτλο «Μelina’s Dream». Στις αναφορές του κ Δήμα ήταν φανερός ο πόθος να αναδεχθεί ο πολιτισμικός πλούτος της Ελλάδας και ιδιαίτερα το κάλλος της Σπάρτης. Εξήγησε ότι πρόκειται για μια παραγωγή υψηλού κόστους και δεν έκρυψε την επιθυμία του, αν οι συγκυρίες και οι προϋποθέσεις το επιτρέψουν να δημιουργήσει στη Σπάρτη studio κινηματογραφικών παραγωγών δεδομένου και του μοναδικού φυσικού σκηνικού που διαθέτει ο τόπος. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σπάρτης και τον Δήμο για την στήριξη και συνεργασία και κάλεσε όλους να δουν την ταινία όταν θα προβληθεί στις αίθουσες.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ευχαρίστησε τον Λεωνίδα Δήμα για την επιλογή της Σπάρτης ως τόπο των γυρισμάτων της ταινίας και τον ενεθάρρυνε και για άλλες παραγωγές υποσχόμενος την ίδια στήριξη από τον δήμο. Ζήτησε δε η πρεμιέρα της ταινίας να γίνει στη Σπάρτη. Ομοίως οι δύο αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ.κ. Δεδεδήμου και Ζαχαράκη επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία και σήμερα και στο μέλλον.

Το σενάριο της ταινίας, που είναι εμπνευσμένη από τη Μελίνα Μερκούρη και τις δράσεις της για την επιστροφή των μαρμάρων, θέλει έναν Αμερικανό, που φτάνει σε ένα ελληνικό χωριό αποφασισμένο να διεκδικήσει την αγαπημένη του. Ως αποτέλεσμα της ερωτικής περιπέτειας ο Αμερικανός έρχεται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Στο πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρένο Χαραλαμπίδη και την Κατερίνα Διδασκάλου, ανάμεσα σε ένα team 200 συντελεστών

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ