Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάστηκε στο μεγαλύτερο ποταμό της Πελοποννήσου

176

Το κάλεσμα του Φυσιολατρικού Συλλόγου ήταν ως εξής:

«Η Φύση μας καλεί και πρέπει να την τιμήσουμε…5/6/2022 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος…..!Ημέρα Κυριακή 10:00 π.μ..!Να θαυμάσουμε τις ομορφιές του τόπου μας δίπλα στον μεγαλύτερο ποταμό της Πελοποννήσου…! Πάρκο Αλφειού.. (θα υπάρχουν ταμπέλες μέχρι το σημείο της εκδήλωσης)!Σας περιμένουμε όλους εκεί..»

Η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη και με πλήθος κόσμου να απολαμβάνει τις δράσεις που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του συλλόγου, καθώς και το υπέροχο τοπίο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε επιλεχθεί και διαμορφώθηκε χωρίς(δυστυχώς) την βοήθεια του Δήμου Πύργου και των άλλων φορέων.

Αυτό αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που έβγαλε ο Σύλλογος και ο Πρόεδρος του μετά το πέρας της ημέρας, που ευχαριστούσε όσους βοήθησαν έμπρακτα:

«Η χαρά μας απερίγραπτη… Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Βίκυ ΠαπαχριστοπούλουΔιαιτολογος-Διατροφολογος… Stathis BouRnelis Γεωπόνος… Kostas Gal Γεωπόνος.. Αλεξης Σταυροπουλος Εργολάβος.. Kostas Petropoulos Πρόεδρος συλλόγου Σπιαντζας… Πιτσιρίκος Τάκης Παπαντώνης Ψητοπωλείο… ΜΟΤΟ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΣΙΟΣ….. ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΟΥΛΗΣ ΞΥΛΙΑ….ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΚΟΚΑΛΥΨΗ… Γιώργος Νεοφώτιστος Λεωνίδας Νεοφώτιστος…. Dimitris PANAGIOTOPOULOS… ΓΚΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΟΤΑΒΈΡΝΑ ‘ΜΑΡΊΝΑ’ ΚΑΤΑΚΟΛΟ… ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΜΊΝΙ ΜΆΡΚΕΤ ‘ΞΑΝΘΟΥΛΗ’ ΚΑΤΑΚΟΛΟ… ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΒΈΡΝΑ ‘ΜΟΥΡΙΕΣ’ ΚΑΤΑΚΟΛΟ… για την προσφορά τους ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΔΊΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΌ ΑΛΦΕΙΌ..!!! Nα ευχαριστήσουμε και τα μέλη μας για όλο αυτών τον αγώνα που έκαναν τόσες μέρες για να παρουσιάσουμε κάτι πολύ όμορφο…. Και το πέτυχαν….!!! Δώσαμε ζωή στον ποταμό μας με παιδικές φωνούλες που ξετρελαθήκαν κάνοντας βόλτα σε αυτών…!!!»

Οι κακές γλώσσες λένε, ότι η μη συμμετοχή διάφορων δημόσιων φορέων-ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλων «δικών» τους συλλόγων, οφείλεται στην  απουσία «τιμολογίων», για τα έξοδα της εκδήλωσης. Επίσης άσχημη αίσθηση στη τοπική κοινωνία έκανε το «θάψιμο» της μεγάλης αυτής εκδήλωσης από τα τοπικά ΜΜΕ, σε αντίθεση από τον κόσμο που την αγκάλιασε.

Η εκδήλωση τελικά αποδείχθηκε πολύ μεγάλη-πολύ όμορφη-με μεγάλη συμμετοχή (σε αντίθεση με παρόμοιες που είδαμε από «επίσημους» φορείς) και κυρίως ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους συμμετέχοντες (δε θα δείτε εξοδολόγιο/χορηγία σε «διαύγεια» για αυτήν, ενώ θα δείτε για «άλλες» παρόμοιες και σαφώς μικρότερες και υποδεέστερες ).

Μια άλλη ευχάριστη εξέλιξη ήταν ότι το μεγάλο θέμα του μερικού επαναπλημμυρισμού της πρώην Λίμνης Μουριάς, συζητήθηκε στην Κοινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων. Ο Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς και Αλφειού Ποταμού, κ. Παναγιώτης Αποστολόπουλος, παρουσίασε το όραμα της τοπικής κοινωνίας για τον μερικό επαναπλημμυρισμό της πρώην λίμνης Μουριάς. Ελπίζουμε όλοι μας το θέμα να προωθεί σύντομα.