Δεν ψιχαλίζει….σας φτύνουν

178

Χθες, 29 Ιουνίου 2022, το θέατρο σκιών της Δημοτικής Αρχής Αντωνακόπουλου, έδωσε άλλη μια παράσταση.

Δεν έχουμε καμία όρεξη πραγματικά να ασχολούμαστε όλη την ώρα με το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται εδώ και μια τριετία στο Δήμο μας. Ούτε έχουμε διάθεση να συνομιλούμε με ανθρώπους που παρουσιάζουν το άσπρο/μαύρο σχετικά με την τριετία αυτή, γιατί μιλούν καθαρά από ατομικό συμφέρον και όχι με κριτήριο το κοινό καλό.

Όμως όταν πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές, για επιβίωση οικογενειών οφείλουμε να τοποθετηθούμε.

Στα δικαστήρια του Πύργου χθες 18 υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί με τους νόμους cov-19, μαζί με το συνδικαλιστικό τους όργανο που είχε κινητοποιηθεί τοπικά και κεντρικά, διεκδικούσαν μια ακόμα τρίμηνη παράταση στην εργασία. Δεν ζητούσαν μονιμοποίηση-δεν ζητούσαν αμοιβή χωρίς εργασία-δεν ζητούσαν από κανέναν ελεημοσύνη, παρά μόνο δικαίωμα στην εργασία. Επιπλέον ζητούσαν από το Δήμαρχο της Πόλης να πράξει αυτό που έκαναν και το 99% των Δημάρχων σε όλη την Ελλάδα. Να παραστεί και να συμπαρασταθεί.

Αντί αυτού την ώρα της διαδικασίας εμβρόντητοι άκουσαν το δικηγόρο του Δήμου να δηλώνει ότι δεν συναινεί με οποιαδήποτε παράταση και δεν θα εκδοθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το θέμα.

Παράλληλα ο Δήμαρχος προσπαθούσε να ψελλίσει κάτι διαφορετικό, ώστε να «σώσει» αυτό που ως έμπειρος πολιτικός οσμιζόταν ότι έρχεται. Την λαϊκή οργή αυτών που παιζόταν η δουλειά τους και για μερικούς η πρόσκαιρη επιβίωσή τους.

Για όσους δεν κατάλαβαν…η Πρόεδρος ενός δικαστηρίου, η συνήγορος των εργαζομένων, ο Πρόεδρος των εργαζομένων, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από το προθάλαμο, παρακολουθούσαν το Δικηγόρο του Δήμου και το Δήμαρχο να λένε αντίθετα πράγματα!!!

Άραγε Δήμαρχος και δικηγόρος του Δήμου [που μαζί πήγαν-ήρθαν Δημαρχείο πιο πριν και μαζί προσήλθαν (έχει μεγάλη σημασία αυτό)] πίστευαν ότι όλοι αυτοί που παρακολουθούσαν αυτή τη θεατρική σκηνή έχουν μυαλό αμοιβάδας;

Η ομαδική γιούχα που ακούστηκε στα δικαστήρια και στη μικρή πλατεία έξω από αυτά, ήταν η φυσική κατάληξη. Εργαζόμενοι και συγγενείς δεν έφαγαν αμάσητο το σανό που προσπάθησαν να τους ταΐσουν και αποδοκίμασαν αυτόν που νόμιζε ότι απευθυνόταν σε κουτούς.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εφόσον ήθελε ο Δήμαρχος να τους στηρίξει παρουσιάζεται και λέει ο ίδιος (ή ο δικηγόρος του Δήμου):

«Τους θέλω-τους χρειάζομαι-έχω έλλειψη προσωπικού αποδεδειγμένη- έχω λεφτά σε κωδικό να τους πληρώσω-δεν θέλω να τους μονιμοποιήσω αλλά μόνο μια μικρή και τελευταία παράταση»

Τόσο απλά-τόσο καθαρά. Κάτι που δεν γνωρίζουν να κάνουν σε τίποτα και πουθενά….

Δεν γνωρίζω εάν (και) αυτό το περιστατικό θα δημοσιοποιηθεί, για αυτό το δημοσιοποιεί η Παράταξή μας ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, ως οφείλει να βρίσκεται πάντα δίπλα στη καθημερινότητά και στη λογική, που μας την έχουν βιάσει εδώ και 3 χρόνια.

Η θέση μας στο ζήτημα είναι αυτή που αναφέρεται παραπάνω ως αυτό που επιθυμούσαμε (και θα κάναμε) να πει ο Δήμαρχος Πύργου.

Υ.γ. Για να μην νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε τη νομοθεσία, δεν επιθυμούμε να ρίξουμε το Δήμαρχο σε παράβαση καθήκοντος, αλλά να πράξει ότι έκαναν και το 99% των συναδέλφων του.

Υ.γ 2 (και πιο σημαντικό) Οι 18 υπάλληλοι ήταν 19!!..Όμως μια υπάλληλος (γραφείου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Αργυρόπουλου και όχι καθαριότητας κλπ εργασίες), αποφάσισε να κινηθεί ατομικά στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και ακόμα εργάζεται!!!. Δικαίωμα της φυσικά και καλώς έπραξαν. Απλά είμαστε περίεργοι τι θέση πήρε ο δικηγόρος του Δήμου σε αυτή την υπόθεση(εάν υπήρχε) και τι ο αιρετός που την υπερασπίστηκε(εάν υπήρχε). Για να διαπιστώσουμε εάν ισχύει στο μυαλό και την πρακτική της Δημοτικής Αρχής το: «τα δικά μας παιδιά και τα αποπαίδια»

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ