ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ (Η αντιπολίτευση φταίει για όλα)

154

Δελτίο.Τύπου ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Η διάλυση της εργολαβίας στη πλατεία είναι δυστυχώς και επίσημα γεγονός. Προστίθεται στο μεγάλο κατάλογο αποτυχιών έργων και πολιτικών κινήσεων της Δημοτικής Αρχής.

Αυτές τις ώρες η Δημοτική αρχή, που έκανε σωρεία λαθών-παραλείψεων στο θέμα της εργολαβίας και επέδειξε τη συνηθισμένη αλαζονεία που δείχνει πάντα, σίγουρα προσπαθεί να περιορίσει το πολιτικό της κόστος με επικοινωνία με τον εργολάβο(είναι αυτό που λέμε- ξύπνησε στις καθυστερήσεις του αγώνα).

Επίσης έχει επιβάλλει omerta, σε μια είδηση που σε αντίθετη περίπτωση (ή σε άλλο τόπο) θα ήταν πρωτοσέλιδο σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εκτός εάν θεωρούν(τα τοπικά ΜΜΕ) συνηθισμένο φαινόμενο η Πρωτεύουσα ενός νομού να παραμένει βομβαρδισμένο τοπίο για χρόνια, σε καιρό ειρήνης. Τίποτα τυχαίο λοιπόν για τη τελευταία θέση του Νομού μας σε όλα.

Η Δημοτική Αρχή Πύργου απέδειξε περίτρανα με ποιο τρόπο γίνεται, κάποιοι ακατάλληλοι πολιτικοί παράγοντες στις κατάλληλες θέσεις, να καταστρέψουν ένα Δήμο οικονομικά και τεχνικά.

Θεωρούμε ότι το συμπέρασμα που θα βγει από τις μελλοντικές σας δηλώσεις θα είναι το εξής: «Εμείς τα κάναμε όλα σωστά-Δεν φταίμε σε τίποτα-Φταίνε οι πάντες πλην από εμάς και φυσικά οι υπάλληλοι και η αντιπολίτευση (αυτή ακόμα που υπάρχει και αντιστέκεται, γιατί πρόσφατα η Δημ.αρχή μίλησε για αντιπολίτευση που «κάθεται φρόνιμα» και δεν είδαμε δυστυχώς αντιδράσεις από συναδέλφους)».

Φταίει η αντιπολίτευση:

 • Γιατί αυτή δημοπράτησε το έργο
 • Γιατί αυτή δεν είδε ότι οι μελέτες ήταν ελλιπείς και απουσίαζαν οι δαπάνες για τις μεταφορές αγαλμάτων και η διαχείριση των αποβλήτων (μπαζών κλπ)
 • Γιατί αυτή δεσμεύθηκε μέσα στο Δ.Σ πρόσφατα ότι το έργο θα γίνει κανονικά
 • Γιατί αυτή συντάσσει οικονομικό προϋπολογισμό και τον καταθέτει προς ψήφιση αργά την Άνοιξη
 • Γιατί αυτή προτιμά να σκορπά δεξιά-αριστερά σε συμβουλευτικές και άλλες υπηρεσίες ελέγχων δεκάδες-δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με τα αποτελέσματα που (δεν)βλέπουμε
 • Γιατί αυτή μηνύει τους υπαλλήλους και τους αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα, τις περισσότερες φορές για «τιμωρία», επειδή δεν υπογράφουν τα πάντα ή ακόμα χειρότερα δεν είναι «φρόνιμοι και υπάκουοι/κλακαδόροι στα social media». Πολλές φορές γιατί δεν υπακούν τις εντολές «εξωσχολικών», που ουδείς τους ψήφισε αλλά μας έχουν γίνει «αφεντικά».
 • Γιατί αυτή έχει κάνει το Αθήνα-Πύργος / Πύργος-Κατάκολο και τελικά πέρα από χιλιάδες φωτογραφίες και σπονσοράρισμα αιρετών-συμβούλων και συνεργατών, τα απτά ωφέλιμα αποτελέσματα για τους δημότες, ακόμα αναζητούνται στη «Νικολούλη»
 • Γιατί τέλος η αντιπολίτευση(αυτή ακόμα που μιλάει-προτείνει-αποκαλύπτει και αντιστέκεται) έπρεπε κατά τη δική σας γνώμη, να μην ενημερώσει τους Δημότες για το «Βατερλό» της πλατείας, αλλά να σκεφτεί πάνω από το Δήμο, την επικοινωνιακή εικόνα που χτίζει η Δημοτική Αρχή με άρτους και θεάματα (χρυσοπληρωμένα αλλά όλα τα ψηφίσαμε, αν και ξέρουμε ότι τα χρησιμοποιείτε για να πιάνετε εσείς τα μικρόφωνα και να αυτό-αποθεώνεστε, περισσότερη ώρα από τους καλλιτέχνες).

Η αντιπολίτευση λοιπόν φταίει για όλα.

 • Για το κολυμβητήριο που (δεν)έχει ανοίξει από το 2020 σύμφωνα με τα δικά σας λόγια.
 • Για τις Πανεπιστημιακές σχολές που χάσατε μέσα στη θητεία σας και αυτό ΔΕΝ αλλάζει.
 • Για τη κατάσταση στο λιμάνι, που εσείς κρύβετε κάτω από το χαλί. Έχει ασφάλεια όπως λέτε εδώ και μήνες; Έχετε χρεώσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους δημότες από πρόστιμα, λόγω συνεχών παραλείψεων;
 • Για τη θλιβερή καθημερινότητα. Λακκούβες-αναρχία στις εισόδους της πόλης-παραβατικότητα-κλπ
 • Για τα δεκάδες έργα που έχουν μείνει στις καλένδες
 • Για το χειρισμό των 11.500.000 ευρώ που παραλάβατε ταμείο και έργα (8+3,5), προϋπολογισμών 3 ετών και τεράστια έκτακτα κονδύλια λόγω cov-19, τα οποία πλέον με ταχείς ρυθμούς εξαντλούνται (εάν υπάρχει κάτι ακόμα).
 • Για το ότι θα πληρώσουμε για ρεύμα πάνω από 1.800.000 εκατομμύρια ευρώ και παρόλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτες οι επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού
 • Για τα συνεχώς χαλασμένα μηχανήματα καλοκαιριάτικα και τα υπέρογκα κόστη επισκευής και επομένως εύκολη η «αδυναμία εκτέλεσης με ίδια μέσα»
 • Για τις αθρόες προσλήψεις χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, που εκτός από ότι διαλύουν τα ταμεία οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν πιάσει γραφείο και κριτική στο fb και like στους «εργοδότες»
 • Για το περιβόητο «πολιτικό γραφείο»(Παγκόσμια πρωτοτυπία) που όλοι πρέπει να περάσουν από εκεί.

Δεν θα το αναλύσουμε όμως άλλο εδώ. Ελπίζουμε για το καλό όλων των δημοτών η κακή αντιπολίτευση(εμείς δηλαδή) να αποτελέσει παρελθόν στις εκλογές του 2023.

Να γίνει παρελθόν από αντιπολίτευση και να γίνει Δημοτική Αρχή, μήπως και σώσει ότι σώζετε από εσάς και τους συνοδοιπόρους σας αιρετούς και μη, Δημότες ή «φερτούς».

Χάρης Μιχαλακόπουλος. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύργου. Επί κεφαλής Δημ. Παρατ. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ-ΧΑΡΗΣ Β.ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ