Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους Μυκηνών συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

77
Φωτογραφία αρχείου

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου γίνονται και πάλι πρωτοπόροι των διεκδικητικών αγώνων, ανοίγοντας δρόμους για τις νεότερες γενιές. Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους Μυκηνών συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο που γίνεται αύριο στην Αθήνα και εξηγεί τους λόγους, προσκαλώντας συγχρόνως τα μέλη του για συμμετοχή.

Καρδαράκος Νίκος

Η ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«Δώδεκα χρόνια τώρα βάλαμε πλάτη σε όλα τα δύσκολα, θυσιάζοντας τις πενιχρές συντάξεις μας. Αυτό που δεν εκχωρούμε, ούτε το θυσιάζουμε, είναι η προσωπική μας αξιοπρέπεια και ο πόθος για μια ζωή ποιοτική με υγεία και με ασφάλεια.
Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές.
Δεν αντέχουμε την ακρίβεια.
Δεν αντέχουμε τους πολέμους.
Γι’ αυτό απαιτούμε:
– Την 13η και 14η σύνταξη που μας έκοψαν.
– Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις μας κύριες και επικουρικές που εξανεμίζονται από την καθημερινά αυξανόμενη ακρίβεια και όχι ευρεσιτεχνίες συμψηφισμού με την προσωπική διαφορά.
– Άμεση απόδοση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, της παρακρατούμενης μηνιαίας συνδρομής από κάθε συνταξιούχο που σκόπιμα δεν αποδίδεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.
– Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και ενσωμάτωσή της στην εθνική σύνταξη.
– Την κατάργηση των διακρίσεων που επέβαλε ο επαίσχυντος Ν. 4387/2016, ανάμεσα στους συνταξιούχους σε παλιούς και νέους.
– Την άμεση έκδοση των συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ και όχι από τις χρυσοπληρωμένες ιδιωτικές εταιρίες.
– Όχι περικοπές στο εφ’ άπαξ.
– Στήριξη του δημόσιου δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και αναβάθμιση των νοσοκομειακών υποδομών.
– Εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικά και κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης.
– Εφαρμογή του αναδιανεμητικού συστήματος στις επικουρικές μας συντάξεις.
– Κατάργηση της αντεργατικής αντιασφαλιστικής νομοθεσίας.
– Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Ø Ανάκληση και μη εφαρμογή της ανάλγητης εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, με την οποία δε μεταβιβάζεται μετά την τριετία το ποσό της εθνικής σύνταξης στους επιζώντες συζύγους που παίρνουν δική τους εθνική σύνταξη.
– Την απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού για την κύρια κατοικία.
– Την φορολογική ελάφρυνση των συνταξιούχων που συντηρούν άνεργα τέκνα.
– Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των συνταξιούχων που πληρώνουν δόσεις δανείων για πρώτη κατοικία.
– Ειρήνη σε όλο τον κόσμο και άμεσο τερματισμό του αιματηρού πολέμου στην Ουκρανία από την προκλητική και βάρβαρη ρώσικη εισβολή.
Γι΄ αυτό την Παρασκευή 24 του Ιούνη ώρα 11:00, όλοι οι συνταξιούχοι, ενωτικά, διεκδικούμε τα δίκαιά μας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, στο μεγάλο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο και πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Αναχωρούμε στις 08:30 από τη Πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά) Άργους με το λεωφορείο που διαθέτουν δωρεάν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
»
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Καρδαράκος Δ

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Μπάρλας