Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καρφώνει ένα μαχαίρι στην καρδιά της Τουρκίας

914

Για υποστηρικτή της ελληνικότητας του Πόντου κατηγορεί τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, η τουρκική εφημερίδα «Star». Σε άρθρο γνώμης του Χουσεΐν Γκιουλέρς (Hüseyin Gülerce) με τίτλο «Ο Ιμάμογλου και η υποστήριξη του Πόντου… αυτό πάει πολύ…», αναφέρει:

«Πριν δύο ημέρες έλαβε χώρα στην Τουρκία μια προδοσία που θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει εκατομμύρια. Ο Απόλας Λέρμι (Apolas Lermi), που είδε την 19η Μαΐου 1919 ως Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και προσπαθεί να συνεχίσει την παράδοση του Πόντου, έδωσε συναυλία στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των εορτασμών της 19ης Μαΐου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίστηκε σε δωρεάν συναυλία, αποκαλώντας “Πόντιο” έναν εχθρό της Τουρκίας και των Τούρκων.

ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Υπάρχει βίντεο όπου ο Ελλαδίτης Ματθαίος Τσαχουρίδης δηλώνει τα ακόλουθα για τον Απόλας Λέρμι: ”Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Απόλας Λέρμι από την Τραπεζούντα, τραγουδά ελεύθερα στην πατρίδα του”. ”Είναι μεγάλη μας χαρά που τραγουδά σύγχρονους ύμνους για τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων από τους Τούρκους”. ”Το τραγούδι που θα πει είναι το “Έχασα την πατρίδα μου”.

Τι κάνει ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης στην πατρίδα μας και μάλιστα σε μια ημέρα εθνικής εορτής; Αυτό δεν είναι προδοσία; Και εάν δεν είναι προδοσία δεν αποτελεί αμέλεια που ισοδυναμεί με προδοσία;

Η 19η Μαΐου 1919 είναι η επέτειος του Ατατούρκ, της Νεολαίας και του Αθλητισμού. Η 19η Μαΐου 1919 είναι στην Ελλάδα η ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας….

Και ενώ ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ (Mustafa Şentop), το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν ο καθένας χωριστά, ο Ιμάμογλου τάχθηκε στο πλευρό των υποστηρικτών του Πόντου.

Το ρωτώ ξανά: προδοσία ή αμέλεια;”

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καρφώνει ένα μαχαίρι στην καρδιά του έθνους μας…»

αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ