Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας επίσημα με το σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

109

Με το βραβείο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τιμήθηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πρόκειται για χώρους, που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία, στον πολιτισμό της Ευρώπης και στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα λημέρια του Ηρακλή

Στη διήμερη εκδήλωση που τίμησε χώρους που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης και στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, εγκαινίασε την τελετή, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, έγινε συζήτηση για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της κοινής ιστορίας της ΕΕ.

Ενόψει της τελετής, η Επίτροπος Γκαμπριέλ δήλωσε τα εξής: «Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ψυχή της Ευρώπης. Αποτελεί έκφραση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, διαμορφώνει τη συλλογική μας ζωή και το μέλλον μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προστατευτεί και να αναγνωριστεί. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τους δώδεκα βραβευθέντες χώρους και ενθαρρύνω όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να τους επισκεφθούν και να βιώσουν από πρώτο χέρι την πολιτιστική τους αξία.»

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ