Οι δολοφονημένοι ΔΕΝ ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην Ελισάβετ

234

Πρόσφατα η  βασίλισσα Ελισάβετ, συμπλήρωσε 70 έτη στο θρόνο της και αυτό εορτάστηκε στην Αγγλία, μαζί με τα 96α γενέθλια της, με διάφορες εκδηλώσεις.

Εάν σε αυτό κάποιος προσθέσει την έμφυτη αγάπη των περισσότερων Βρετανών για το πολίτευμα, είναι ο τέλειος συνδυασμός για να δικαιολογήσει την φρενίτιδα των τελευταίων ημερών. Χιλιάδες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία.

Το κακό είναι ότι βρέθηκαν και στην Ελλάδα ΜΜΕ, να αναπαράγουν αυτή την είδηση. Το κακό δεν είναι ότι την αναπαρήγαγαν αλλά ότι ξέχασαν να αναφέρουν ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα που ΔΕΝ έδωσε χάρη στους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α και οδήγησε νέα παιδιά στην αγχόνη. Η ίδια γυναίκα που σκληρά και αδίστακτα περιφρόνησε τις επιστολές μανάδων και εκτέλεσε μαθητές-φοιτητές και άλλα νεαρά παιδιά, που είχαν «τολμήσει» να ζητούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους. Η ίδια γυναίκα που στο όνομά της (και στο όνομα του Αγγλικού θρόνου) χιλιάδες Κύπριοι βασανίστηκαν απάνθρωπα στα κελιά.

Ημέρα πένθους θα έπρεπε να είναι για όλους εμάς τους Έλληνες και Κυπρίους τα 96α γενέθλια ενός τέτοιου ανθρώπου.

Ως «δώρο» σε αυτή (και όσους την υμνούν) δίνουμε το «Μητρώον αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959» εδώ , να το διαβάζει-ουν και να στοιχειώνει τις νύχτες της-τους….

Οι απαγχονισμένοι Μιχαήλ Καραολής- Ανδρέας Δημητρίου     

-Ανδρέας Ζάκος-Ιάκωβος Πατάτσος-Χαρίλαος Μιχαήλ

-Μιχαήλ Κουτσόφτας-Στέλιος Μαυρομάτης-Ανδρέας Παναγίδης  και Ευαγόρας Παλληκαρίδης και οι αγωνιστές που έπεσαν στο πεδίο της μάχης  Μάρκος Δράκος- Γρηγόρης Αυξεντίου-Στυλιανός Λένας-Κυριάκος Μάτσης, καθώς και ο δολοφονημένος Δημητράκης Δημητριάδης (7 ετών), σίγουρα δεν εορτάζουν μαζί με τους δολοφόνους Άγγλους και όσους εγχώριους νενέκους τους τιμούν….

Του Χ.Β.Μ.