Μυκηναϊκό Ίδρυμα: Επίλογος των εκδηλώσεων στις Μυκήνες για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ιάννη Ξενάκη

109

Το διεθνές επετειακό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη, που διεξήχθη στην Αθήνα και το Ναύπλιο στις 24-29 Μαΐου 2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29 Μαΐου στις Μυκήνες. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του συνεδρίου, ο καθηγητής Χριστοφίλης Μαγγίδης, πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος και επί εικοσαετία ανασκαφέας των Μυκηνών, ξενάγησε τους 90 συνέδρους στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ ο Δρ. Αδριανός Ψύχας, υποδιευθυντής του Μελάθρου, στο αρχαιολογικό μουσείο.

Τους συνέδρους υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Μυκηναϊκού Ιδρύματος η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγήτρια Μαρία Αναστασιάδη, και προσφώνησε ο πρόεδρος ΚΕΔΑΜ Άργους, κ. Παναγιώτης Σκούφης, και ο πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος. Επακολούθησε συνεστίαση στους κήπους του Μελάθρου με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Άργους.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των συνέδρων για την οργάνωση του “Πολυτόπου 2” το 2028 στον ίδιο χώρο, 50 χρόνια μετά την παρουσίαση του μνημειακού έργου του Ξενάκη “Πολύτοπον” των Μυκηνών.