Καλά τα νέα για τη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο

112

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η επαναλειτουργία της γραμμής αρχαιολογικών χώρων, Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνονται οι συσκέψεις με την ομάδα Jaspers (Στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Πελοποννήσου).
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, «Η εκτίμηση είναι, ότι δεν υφίσταται κάποιο ζήτημα ως προς την υλοποίηση του εν λόγω έργου, η οποία θα γίνει με δύο εργολαβίες. Η μία θα αφορά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν παράλληλα και ως χώροι πολιτισμού και προβολής της περιοχής και η δεύτερη αποκλειστικά στο έργο της γραμμής.
Όσον αφορά στο τροχαίο υλικό (βαγόνια κ.α.) το υπουργείο θα αναλάβει τις εργασίες συντήρησης και επισκευής τους».

Το στιγμιότυπο της φωτογραφίας είναι από την χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα -με τη συμμετοχή και των αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, καθώς και του προϊστάμενου της ΕΥΔΕ ΕΠ Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη.