Θεσμικός ξεσηκωμός στην Αιγιαλεία για τα Α.Τ.Ε.Ι. Στην Ηλεία έμειναν σε δηλώσεις-φωτογραφίες και πανηγύρια

215
ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου-Δημοτικού Σύμβουλου Πύργου Ηλείας και Επικεφαλής ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ-Μέλος του Δικτύου Αυτοδιοικητικών

«Αύριο κλαίνε» (έλεγε η γιαγιά μου) Ηλείοι συντοπίτες μου.

Το καλοκαίρι που στο Νομό μας ,αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα όμορφο και προσοδοφόρο για πλήθος επαγγελμάτων, θα τελειώσει. Τότε θα αρχίσει πάλι η ψεύτικη και υποκριτική κλάψα των πολιτικών και θεσμικών φορέων αυτού του Νομού για τα Πανεπιστήμια. Όσο εμείς χορεύουμε στα πανηγύρια ή πίνουμε το καφέ μας στις ξαπλώστρες στις πανέμορφες και παραμελημένες παραλίες μας, αυτά ήδη κάνουν φτερά. 

Στο Αίγιο έχουν ήδη προγραμματίσει πλήθος αντιδράσεων για την επερχόμενη διάλυση της Τριτοβάθμιας Παιδείας στη περιοχή τους. Πλήθος δράσεων και παρεμβάσεων έχουν ανακοινωθεί από σχεδόν όλους τους φορείς. Δείχνουν μια ομοψυχία και μια διάθεση να ξεπεράσουν τα κομματικά συμφέροντα για το γενικό καλό του τόπου τους. Αυτό είναι και το σωστό.

Παράλληλα στην Ηλεία ζούμε σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν. Ενώ ο Νομός Ηλείας μένει τελείως εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τη «βούλα» (νόμος Κεραμέως), οι θεσμικοί κοιτούν τα άστρα. Πλήθος δηλώσεων και μεγάλα λόγια είναι το μόνο που καθημερινά ακούμε. Θα-θα-θα…και συνεχίζουν τα πανηγύρια και τους χορούς (και αυτά χρειάζονται) τα οποία μάλιστα Περιφέρεια και Δήμοι χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα.

Προφανώς όλοι τους θέλουν να γεμίσουν το βιογραφικό τους με εκατοντάδες φωτογραφίες και παράλληλα να «λαδώσουν» το μηχανισμό ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Από τοπικούς Πρόεδρους,  μέχρι διοργανωτές εκδηλώσεων, καλλιτέχνες, επαγγελματίες ήχου-φωτισμού-εξέδρες κλπ….

Εν ολίγοις Βουλευτές Ηλείας-Περιφέρεια και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηλείας-Δήμαρχοι-Αντιδήμαρχοι-Αιρετοί πάσης φύσης-Επιμελητήρια-Σύλλογοι και άλλοι φορείς και πρόσωπα, κυκλοφορούν-φωτογραφίζονται και χαμογελούν, σκορπώντας εκατομμύρια και δίνοντας στο λαό απλόχερα άρτον και θεάματα.

Ο «λαός» πολύ καλά κάνει και χαίρεται και διασκεδάζει γιατί όλα αυτά τα λεφτά είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ. Γιατί τον έχουν τρελάνει εδώ και χρόνια στις διάφορες «υποχρεωτικότητες» και τα λεφτά που παίρνει ήδη δεν φτάνουν ούτε για τα αναγκαία.  Καμία υποχρέωση δεν έχει σε κανέναν. Αντίθετα έχει υποχρέωση τη στιγμή που όλοι αυτοί έρχονται να «κλέψουν» το ψήφο του, να τους ρωτά επίμονα και αυστηρά:

«Πότε θα έχω ασφαλή δρόμο»;

«Πότε θα έχω Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ηλεία»

«Πότε θα έχω ανάπτυξη πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στην Ηλεία;»

«Πότε θα μπορούν τα παιδιά μας να μην ξενιτεύονται από ένα τόσο πλούσιο Νομό για να πηγαίνουν αλλού σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας;»

Πολλά μπορούν να τους ρωτήσουν όλους αυτούς κοιτάζοντας τους στα μάτια. Κανονικά ελάχιστοι από το ήδη υπάρχoν πολιτικό προσωπικό δικαιούνται το υπέρτατο όπλο μας (τη σφαίρα μας) με αυτά τα χάλια που παρουσιάζει ο Νομός, οι Πόλεις μας και τα χωριά μας, καθώς και τα δίκτυα εξυπηρέτησης μας.

Με αφορμή λοιπόν τα Α.Τ.Ε.Ι και τα δεκάδες πανηγύρια και εκδηλώσεις, «ζορίστε» λίγο όλους αυτούς τους καλοχαιρετάδες που συναντάτε το καλοκαίρι, για να έχετε α) τη συνείδησή σας καθαρή β) να μην σας περνούν συνέχεια για …….