Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέπτεται χώρους Εκπαίδευσης και Λατρείας με κυβερνητικούς και κομματικούς στόχους

80

Στην Αργολίδα βρίσκεται από σήμερα το πρωί (Τετάρτης 15 Ιουνίου 2022) η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επισκεπτόμενη χώρους Εκπαίδευσης και Λατρείας, στους δήμους Άργους Μυκηνών και Ναυπλίου, με κυβερνητικούς και κομματικούς στόχους.

Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αργολίδα γίνεται βάση κυβερνητικού σχεδιασμού περιοδειών κυβερνητικών στελεχών σε όλη την χώρα με σκοπό “να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης, να ακούσουν τον παλμό της κοινωνίας αλλά και να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που θα τους τεθούν”.

Πρώτο σταθμός της επίσκεψης της κας Κεραμέως ήταν το Δημοτικό Σχολείο Φιχτίου όπου μάλιστα επέδωσε και σε μαθητές τίτλους σπουδών.

Εκεί την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτη Σκούφη.

Ο Δημήτρης Καμπόσος έθεσε στην υπουργό το μεγάλο ζήτημα γήρανσης των κτηριακών υποδομών των σχολικών μονάδων και την αδυναμία παρεμβάσεων εκ μέρους των δημοτικών αρχών (ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ) λόγω νομοθετικού κενού. Η υπουργός αποδέχθηκε την σοβαρότητα και την αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος και δεσμεύθηκε να ενεργήσει τα δέοντα σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Εν συνεχεία μετέβη στο Ναύπλιον όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κωστούρος που την συνόδευσε σε χώρους λατρείας και πολιτισμού (Τελωνείο, Άγιος Γεώργιος, Αγιος Σπυρίδων,Τριανόν, κ.α.)

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ομιλία της σε κλειστή εκδήλωση της Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Αργολίδας σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο.

Τη Νίκη Κεραμέως συνόδευαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιοδεία της ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτης Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Τάσσος Γαϊτάνης, ον βουλευτής επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, κομματικά στελέχη της Ν.Δ. στην Αργολίδα, κ.α.