«1821-2021: Ρέκβιεμ ή αναγέννηση;» Επετειακή εκδήλωση στο Ναύπλιο με Χατζηαναστασίου, Μελετόπουλο και Καραμπελιά

71

Η κυκλοφορία των βιβλίων: «1821-2021: Ρέκβιεμ ή αναγέννηση;» του Γιώργου Καραμπελιά (Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2021) και «Πολεμώντας το ’21, οι σημαντικότερες συγκρούσεις του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στη στεριά και τη θάλασσα μέσα από τις πηγές» των Τάσου Χατζηαναστασίου και Μαρίας Κασιμάτη, προσφέρουν την ευκαιρία της συζήτησης και του αναστοχασμού για το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού. Ας μην ξεχνάμε την σύμπτωση τριών επετείων (της Αλώσεως στις 29 Μαΐου 1453, των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή).

Η βασική ιδέα της εκδήλωσης είναι ότι «το τεράστιο ιστορικό βάθος του ελληνισμού, η ιστορική μνήμη, αποτελεί, εφόσον αξιοποιηθεί δημιουργικά, το ηθικό και πολιτισμικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις». 

Οι τρεις εισηγητές (Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, Μελέτης Μελετόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας και Οικονομίας και Τάσος Χατζηαναστασίου, Δρ Ιστορίας) θα προσεγγίσουν την πορεία του νεότερου ελληνισμού, προσπαθ΄ώντας να εξαγάγουν χρήσιμα συμπεράσματα, με νηφαλιότητα και γνώση, με όραμα και έγνοια για την επιβίωση και πρόοδο Έθνους των Ελλήνων.

Η εκδήλωση, που θα χαιρετίσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από την χορωδία Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα. Συντονίζει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, γνωστή για την ευαισθησία και γνώση της σε ζητήματα ελληνικής ιστορίας, γλώσσας και πολιτισμού.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, 7.15-10μμ Αίθουσα Βουλευτικού, Ναύπλιο