Το Φως της Ολυμπίας “αρχινά” το ταξίδι του

70

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ με τα ΕΞΙ (6) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ» Σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να (συν)ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζί με τη δική ΣΑΣ διαδικτυακή επικοινωνία και την εξάμηνη υπεύθυνη και συστηματική εργασία των τριών (3) συνεργατών μου ΗΡΘΕ «ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» μαζί με τα ΕΞΙ (6) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ» ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (μη λησμονούμε ΤΑ ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (6.500.000) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ που βρίσκονται στην αλλοδαπή).

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙ (6) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ»

 

Θα διαβάσετε για τον έρωτα του (ποταμού) ΑΛΦΕΙΟΥ για την (Νύμφη της Αχαΐας) ΑΡΕΘΟΥΣΑ * Για την μοναδική  Γυναίκα (ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ) που εισήλθε στο Στάδιο μεταμφιεσμένη άνδρας * Για τον ΕΡΜΗ * Για τον ΚΟΤΙΝΟ * Για την ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ * Για το ΣΤΑΔΙΟ * Για τον ΠΙΕΡ ΝΤΕ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ * Για τον ΔΡΟΜΟ * Για τον ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΟΔΙΟ * Για την ΙΕΡΑ ΑΛΤΗ και μια σειρά άλλων Ιστορικών / Μυθολογικών γεγονότων με επίκεντρο την ΟΛΥΜΠΙΑ.

 

Το ποίημα «Φως της Ολυμπίας» είναι έμπνευση και λογοτεχνική σύνθεση του Ποιητή και Συγγραφέα ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ (Πύργος Ηλείας 1913 – 1976). Σύμφωνα με γραπτή αναφορά του ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ (γνωστού και ως ο ΠΟΠΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ) ως έμπνευση και γραφή έγινε σε τέσσερις (4) ώρες στις 28 Σεπτεμβρίου 1958. Με ομόφωνη απόφαση της Διεθνούς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής απαγγέλλεται στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (Θερινών – Χειμερινών) στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Ταινία / Ντοκιμαντέρ εικονικής αναπαράστασης με 3-D Animation διάρκειας 30΄ (Ελληνικά – Αγγλικά) για την ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ (Πνευματική Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων), τα ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (διαδρομή 60 χλμ.) που ακολουθούσαν οι υποψήφιοι Ολυμπιονίκες και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (Αθλητική Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων).

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά κινηματογραφικά αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ως Κέντρου Πνευματικής και Αθλητικής προετοιμασίας των Αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Διεξοδική αναφορά σε τρείς (3) καθοριστικούς τομείς όπως η Υγεία, η Άθληση και η Διατροφή. Ενδεικτικά: Αγωνίσματα – Χώροι άθλησης – Φάρμακα και Βότανα – Διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα – Φημισμένοι αθλητές – Ιατρικά εργαλεία – Θεραπευτήρια – Αντιμετώπιση των Ασθενειών – Διαιτολόγοι κ.λ.π.

 

Η αυθεντική απαγγελία του ποιήματος των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Ποιητή του Φωτός ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ.

 

Αποτυπώνονται οι σημαντικότεροι Σταθμοί του Δημιουργικού Πνεύματος στην Αρχαία Ελλάδα (Επιτεύγματα και βιογραφικά των Δημιουργών) που διαμόρφωσαν την πορεία και την εξέλιξη της Παγκόσμιας Κοινωνίας σε όλους τους τομείς (π.χ. Επιστήμες, Οικονομία, Πολιτεύματα, Ιατρική, Θρησκεία κ.λ.π.).

 

Για την οργάνωση των ΕΞΙ (6) «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» συνεργάστηκαν αξιόλογοι Επιστήμονες, Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι, Φιλόλογοι, Γραφίστες, Μουσικοί, Προγραμματιστές, προκειμένου να δοθεί στους χρήστες του Διαδικτύου μια σειρά Προϊόντων που ρίχνουν άπλετο Φως σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΠΟΥΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ με αφετηρία την Πνευματική Πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων την ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ και την Αθλητική Πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. 

Θα μπλεχτούμε στα δίχτυα του Έρωτα του Αλφειού για την Αρέθουσα, θα περιηγηθούμε στα εξήντα (60) χιλιόμετρα διαδρομής των Αθλητών από την ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ προς την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, θα μάθουμε για τα θεραπευτήρια και τους ιδιωτικούς γιατρούς των Αθλητών, για τις Τράπεζες και το Εμπόριο στην Αρχαιότητα, θα εμπνευστούμε από  την Μάνα –  Ίνδαλμα την Καλλιπάτειρα, θα βρεθούμε νοητικά στον Κρόνιο Λόφο, θα μελετήσουμε τον Ποιητή του Φωτός, τις Επιστήμες, τα Πολιτεύματα, την Διατροφή, τους σπουδαίους Αθλητές, τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν, το Στάδιο της Ολυμπίας και εκατοντάδες σημαντικά στοιχεία για την πολύμορφη προσφορά της Ελλάδας στην διαμόρφωση και την περαιτέρω εξέλιξη του Πανανθρώπινου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ιστορίας. 

Σας προσκαλούμε όλους ΗΛΕΙΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ του Εξωτερικού, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ να ταξιδέψουν με ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Ένα Παγκόσμιο ταξίδι που Τιμά, Προβάλει και Στηρίζει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ και τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. 

Σας ευχαριστούμε θερμά που υπήρξατε σταθεροί και ενθουσιώδεις συνοδοιπόροι στην Διαδικτυακή Πολιτιστική μας επικοινωνία.  

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΝΑ !!! 

Ένα ταξίδι για το Φως, και για το «Φως» 

«Το Φως της Ολυμπίας»

Υπεύθυνη Δημιουργικού Μαρία – Άννα Δαφνοπούλου

(κινητό 6945505141 ή σταθερό 2104401016).