Τα σούργελα της ξενομανίας, του ΔΟΠΠΑΤ, εχθρεύονται και καταπολεμούν την Ελληνική γλώσσα

263

Επίμονα και συστηματικά ο Δημοτικός Οργανισμός (δήθεν) Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων -ΔΟΠΠΑΤ-, απαρνείται την Ελληνική γλώσσα, στηρίζοντας εκδηλώσεις και δράσεις όπου αντί ελληνικής ορολογίας χρησιμοποιούνται ξενόγλωσσοι όροι.

Τελευταίο παράδειγμα το εορταστικό τριήμερο στο Τολό, όπου ο ΔΟΠΠΑΤ είναι συνδιοργανωτής (και χρηματοδότης) του δρώμενου με τίτλο «TOLO FEST».

Έχω ασχοληθεί κατ’ επανάληψη με την ξενολαγνεία που χαρακτηρίζει στελέχη της διοίκησης του ΔΟΠΠΑΤ. Κάποιες φορές, με παρέμβαση άνωθεν, τα πράγματα διορθώθηκαν. Κάποιες άλλες …όχι.

Δεν θα κουραστώ να καταγγέλλω  τις εθνοαποδομητικές δράσεις του “Πολιτιστικού Οργανισμού” Πρόεδρος του οποίου είναι η εκ Μιδέας κα Μαρία Ράλλη, αφήνοντας την καταγγελία διοικητικών αυθαιρεσιών και οικονομικών ακροβασιών για τους αντιπολιτευόμενους Συμβούλους (μερικοί των οποίων το κάνουν ήδη).

Θα πρέπει κάποτε, όλοι αυτοί οι διαχειριστές Δημοσίου χρήματος και της παραχωρούμενης Δημόσια εξουσίας, να καταλάβουν πως «Τουρισμός δεν σημαίνει προδοσία της Ελληνικής γλώσσας αλλά ευκαιρία για την προώθησή της στους επισκέπτες μας».

Και αν κάποια αμόρφωτα σούργελα δεν μπορούν να το καταλάβουν, ας τους τραβήξουν το αυτάκι οι Δήμαρχοί τους, γιατί τα συμβαίνοντα στο Ναύπλιον άρχισαν να εξαπλώνονται -ως επιδημία- και σε άλλους δήμους.