«Σκοτώνει» τους Έλληνες υγειονομικούς και φέρνει…Ουκρανέζες

287
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος…

 

Ο Θάνος Πλεύρης είναι Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης Κυρ.Μητσοτάκη από την 31 Αυγούστου του 2021.

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Ο Θάνος Πλεύρης με την υπογραφή του και τη στήριξη Μητσοτάκη, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2021 (1 ημέρα μόλις μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του) έβαλε σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό κλπ) δημοσίων, ιδιωτικών και δημοτικών δομών υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ και ΚΕΠΑ, που δε διαθέτει Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ.

Η αναστολή αυτή, (η οποία προσφάτως παρατάθηκε έως την 31/12/2022) είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων και ταυτόχρονα σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας τουλάχιστον 7.500 χιλιάδες υγειονομικοί, στους οποίους μάλιστα απαγορεύθηκε και η εργασία οπουδήποτε αλλού.

Το Επικουρικό Προσωπικό, που κλήθηκε να καλύψει τα κενά στο ΕΣΥ, οδηγήθηκεγια λόγους κακής νομοθέτησης και αντιφατικών ερμηνειών των νομοθετικών διατάξεων, στο αδιέξοδο του να χάσουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τη σειρά κατάταξης τους, τη  μοριοδότησή  τους, τα επιδόματα ανεργίας, τοκετού, τις άδειες μητρότητας κλπ. 

Το Υπουργείο, δεδομένου ότι η διάρκεια των συμβάσεων ήταν 3+3 μήνες, στις 31/3/2022 έδωσε παράταση έως 31/12/2022. Όμως η παράταση αυτή αφορούσε μόνο άτομα που είχαν προσληφθεί για την κάλυψη των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων που δεν έχουν ακόμα επιστρέψει.  Οι συμβάσεις των υπολοίπων, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Διοικητικό, Βοηθητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό δεν παρατάθηκαν.

Η ηγεσία του Υπουργείο Υγείας έχει δηλώσει ότι ακόμα και αν οι αναστολές των ανεμβολίαστων λήξουν, η θητεία των προαναφερόμενων υπαλλήλων θα ανανεωθεί, δεδομένου ότι αναγνωρίζονται οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία

Επιπλέον πρόσφατα η Παρασκευή Θεοφίλου. Δρ. Ψυχολογίας Υγείας, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γενική Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας, ζήτησε με έγγραφό της την 15 Απριλίου 2022, λίγο πριν την Εβδομάδα των Παθών (συμβολικά;), να διεκπεραιωθούν γρήγορα τα αιτήματα εξ Ουκρανίας, νοσηλευτριών κλπ προσωπικού, ώστε να καλύψει το Ε.Σ.Υ τις ελλείψεις του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Προφανώς και η κ. Θεοφίλου δεν τόλμησε να εισηγηθεί, για τις ελλείψεις που η ίδια παραδέχεται, να εξεταστούν τα αιτήματα της επαναφοράς των εν αναστολή Ελλήνων υγειονομικών, που η πολιτική της ηγεσία (αυτή δηλαδή που την τοποθέτησε στη καρέκλα της) αδιαφορεί ακόμα και εάν κάνουν 33 ημέρες απεργία πείνας (με ότι αυτό συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για την υγεία τους) έξω από το Υπουργείο.

Προφανώς εάν έξω από το Υπουργείο έκαναν απεργία τίποτα «κατατρεγμένοι» Ουκρανοί, Πακιστανοί και άλλες φυλές του Ισραήλ (πλην Ελλήνων), ο Κυρ. Μητσοτάκης ο Θάνος και η Παρασκευή θα είχαν εισηγηθεί και νομοθετήσει υπέρ τους υπερθεματίζοντας στη Βουλή και μάλιστα 3 ώρα τη νύχτα εάν ήταν αναγκαίο, μην τυχών τους πουν ότι άργησαν και δεν είναι «αλληλέγγυοι».

Άλλο ένα θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται στην αποικία Ελλάς. Στη μόνη χώρα του πλανήτη που εργαζόμενοι (υγειονομικοί) μπορούν να πηγαίνουν ελεύθερα παντού (αναστολή μέτρων cov-19), εκτός (!!!) από το χώρο εργασίας τους….