Οι καλύτεροι είναι δίπλα μας

219

Αφορμή αυτού του άρθρου ήταν το πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ την Κυριακή 1 Μαΐου 2022….

Θεωρώ άριστη την επιλογή του αρχισυντάκτη, να φιλοξενήσει (ως πρώτο θέμα) την οικονομική ανάλυση 2 τοπικών επιχειρηματιών, αντί να παπαγαλίσει ακόμα μια άχρωμη -άοσμη και γενική ανάλυση από «ειδικό -ους» εξ Αθηνών, όπως κάνουν συνήθως για ευκολία (ή άλλους λόγους) τα περισσότερα επαρχιακά ΜΜΕ. Δεν χρειάζεται λοιπόν να παπαγαλίζουμε τα golden boys -μαϊντανούς  εξ Αθηνών.

Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες των δηλώσεών τους, οι οποίες ήταν εξειδικευμένες στο χώρο του επιχειρείν της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, τις βρήκα έξοχα παρουσιασμένες και τεκμηριωμένες. Οι αριθμοί των επερχομένων λουκέτων με τρόμαξαν, αλλά τους βρίσκω φυσιολογικούς σε σχέση με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την ασθενική αντίσταση των διάφορων συλλόγων και επιμελητηρίων στο έλεος των «καλών σχέσεων» με κομματικές φατρίες κλπ.

Ο Γιώργος Μαραγκός και ο Νίκος Δημήτρουλας, Πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας, ανέλυσαν καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στο Εμπορικό Κόσμο. Όρισαν τα προβλήματα και τις πηγές τους και πρότειναν λύσεις.

Ας εμπιστευθούμε λοιπόν νέες φωνές και αντιλήψεις για να βγούμε από το αδιέξοδο αυτής της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Επειδή όμως η κρίση αυτή είναι πάνω από όλα κρίση αξιών, ας απαξιώσουμε και αποκαθηλώσουμε μέσα μας και όλους αυτούς που βλέπουμε τόσα χρόνια να μας παριστάνουν τους «σοφούς». Είναι πολύ εύκολο να σκεφτούμε ότι για το χάλι που ζούμε φταίνε και αυτοί που τόσα χρόνια είναι στα πράγματα σε διάφορες θέσεις και ως γρανάζι τους συστήματος μας έχουν γεμίσει θεωρίες -αέρα κοπανιστό και μπουρδολογίες, απλά για να είναι αρεστοί και καθόλου ωφέλιμοι, σε ένα σύστημα που το ίδιο καλοπερνάει (αυτό και οι γόνοι του) εις βάρος μιας κοινωνίας που φτωχοποιείται καθημερινά και περισσότερο…

Υ.Γ. Δεν θέλω να απαξιώσω το σύνολο των αναλυτών στα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ (σίγουρα καμιά φορά φιλοξενούνται και αξιόλογοι άνθρωποι, που είτε τους “ξεφεύγουν¨ είτε μπαίνουν για “ξεκάρφωμα”, αλλά κυρίως τους «παντός επιστητού» αναλυτές-ξερόλες, καθώς και αυτούς που τα βλέπουν ΜΟΝΟ όπως συμφέρει η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ τους προέλευση και το ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους, δηλαδή τις μαριονέτες…)

Χ.Β.Μ