Οι δημοσκοπήσεις έφεραν…τις αναστολές

200
Όλα κάτω από το χαλί...σε αναστολή για τους επόμενους. Το λογαριασμό εμείς πάλι θα τον πληρώσουμε κάποια στιγμή...
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου…

Αναστολή ή ρύθμιση (όχι κατάργηση) στις φορολογικές υποχρεώσεις επαγγελματιών που δεν μπορούν να αντέξουν τα παράλογα μέτρα της ΔΙΚΗΣ του Κυβέρνησης για το cov-19.

Αναστολή (όχι κατάργηση) των μέτρων cov-19 για τον γενικό πληθυσμό.

Αναστολή (όχι κατάργηση) στο τελείως ντροπιαστικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν (στον κατά τα άλλα προαιρετικό εμβολιασμό).

Αναστολή (όχι κατάργηση) της ρήτρας (που για να μην ξεχνάμε την έχουν υπέρ-ψηφίσει σχεδόν όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου).

Παραδοχή (όχι συγνώμη) για τα υπέρ-κέρδη εταιριών, αυτά που ο ίδιος μέχρι προχθές έλεγε, ότι δεν ήξερε εάν υπάρχουν.

Υπόσχεση για επιστροφή μέχρι 600 ευρώ, των ληστρικών χρεώσεων (αυτό σημαίνει επίσημη παραδοχή του: σας κλέψαμε-σας επιστρέφουμε μερικά από τα κλεμμένα -μας χρωστάτε και χάρη- δοξάστε μας κιόλας).

Παραδοχή στο ότι κουμάντο στην Ελλάδα κάνει η Ε.Ε και όχι η Κυβέρνηση.

Καμία κουβέντα για τα χρυσά goldenboys και την αναστολή (κατ’ ελάχιστο) ή απαγόρευση (το σωστό και ηθικό) του να παντελονιάσουν prim και bonus για την ληστεία εις βάρος του Ελληνικού λαού.

(Πρωθυπουργικές) συμβουλές στο πως πρέπει να δουλεύουν τα νοικοκυριά την κουζίνα -το θερμοσίφωνο και τα air-con. Προφανώς ο ίδιος και η οικογένεια του θα έχουν ζοριστεί πολύ στη ζωή τους, για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ή να σπουδάσουν τα παιδιά τους (μην βρίζετε όλοι μαζί -σας ακούω) και ξέρουν καλύτερα από εμάς τους «σπάταλους» κοινούς θνητούς.

Συγνώμη αλλά στη ζωή μου έχω συνηθίσει να κοιτάω το δάσος και όχι το δέντρο. Να μην αρκούμαι στις χάντρες και τα καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Θέλοντας να παραδώσω, στο βαθμό που μου αναλογεί, κάτι καλύτερο στα παιδιά μου ως χώρα αλλά και ως τοπική κοινωνία, έχω μάθει να αναγνωρίζω τους κατά συνθήκη ψεύτες και συμφεροντολόγους.

Εκτιμώ ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που εξαγγέλθηκαν χθες θα έχουν σχέση με κρυφές δημοσκοπήσεις, που αυτοί γνωρίζουν, και τα μελλοντικά σχέδια που έχουν για να μας «αποτελειώσουν».

Κρατάω λοιπόν πολύ -πολύ -πολύ μικρό καλάθι στους Δαναούς που φέρνουν «δώρα».

ΥΓ. Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν και ένα άλλο πολύ σοβαρό πράγμα. Ότι ο λαός μπορεί και πρέπει να είναι «κυρίαρχος» και πριν τις (κάθε) εκλογές. Μερικές «στραβές» δημοσκοπήσεις για τα κόμματα εξουσίας και αμέσως έτρεξαν να τα «μπαλώσουν» με (κάποιες) παροχές.

Εκφραστείτε λοιπόν καθημερινά για να αλλάξει η ζωή όλων μας. Το να σταματήσετε να τους καλό-χαιρετάτε όπου τους βλέπετε… είναι μια καλή αρχή.

Η ζωή σας και η ζωή των παιδιών μας είναι το διακύβευμα. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ….