Ξέχασαν το Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Κίου. Άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση

122

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του κ. Τζαβέλα, αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Άργους -Μυκηνών, για τη διεθνή ημέρα Μουσείων, νιώσαμε έκπληξη και οργή!

Νίκος Κοντός

Ο κ. αντιδήμαρχος, στις δηλώσεις του επέλεξε να αναφερθεί ΜΟΝΟ στο Βυζαντινό Μουσείο Άργους, ενώ «ξέχασε» το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου και τις κορυφαίες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί από την Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ!!

Την ίδια στιγμή το Ελληνικό Τμήμα του ΙCOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), ανακοινώνει για την ημέρα αυτή ΜΟΝΟ τρεις δράσεις για μουσεία της Αργολίδας, εκ των οποίων μόνο ΜΙΑ για Μουσείο που ανήκει στα όρια του Δήμου Άργους-Μυκηνών και δεν είναι άλλη από την εκδήλωση στο Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου, (με τη Συναυλία του Παντελή Θαλασσινού). Η έκπληξη και η οργή μας περίσσεψε!

Και τα ερωτήματα εύλογα:

1.Ο κ. αντιδήμαρχος δεν γνώριζε γι΄ αυτές τις δράσεις, που προβάλλονται Πανελλήνια από τo ICOM;

  1. Αν δεν τις γνώριζε (ενώ έχουν ανακοινωθεί εδώ και τρεις μήνες σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της Επιτροπής για τις δράσεις από Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022), ποιος είναι ο ρόλος του στη σημαντική αυτή έμμισθη θέση του αντιδημάρχου; Και, σε κάθε περίπτωση, δεν ήξερε, δεν ρώταγε;
  2. Ή τις γνώριζε και τις θεώρησε αμελητέες και ανάξιες αναφοράς;
  3. Τέλος, μήπως ο κ. αντιδήμαρχος θεωρεί ως «Δήμο Άργους-Μυκηνών», μόνο την πλατεία του Αγ. Πέτρου και τα πέριξ αυτής τεκταινόμενα;

Όλα αυτά, χωρίς κανένα ίχνος αντιπολίτευσης.

Μόνο ως απλή διαμαρτυρία για την παραπάνω συμπεριφορά, που αγγίζει τα όρια της «απρέπειας» απέναντι στη Νέα Κίο, το Μουσείο της και τους ανθρώπους της Επιτροπής Μνήμης, που μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά και οι οποίοι ορίστηκαν από τον ίδιο τον Δήμο Άργους-Μυκηνών!!

Νίκος Κοντός

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Άργους-Μυκηνών