Μνημείο υποκρισίας η δήλωση Ανδριανού για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου

118

Αναφερόμενος στην “Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων” ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση, μνημείο υποκρισίας και αποπροσανατολισμού. Μία δήλωση όπου πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα των γενοκτόνων Τούρκων. Όπου αναφερόμενος στους δολοφονημένους αμάχους χρησιμοποιεί την έκφραση «έχασαν τη ζωή τους». Όπου μιλά για θυσία 353.000 Ελλήνων χωρίς όμως να αναφέρει τον θύτη και τον σκοπό του.

Υπάκουος προς τις εντολές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και των εκφραστών της νέας τάξης πραγμάτων, ο βουλευτής Αργολίδας χρησιμοποιεί νεοταξίτικες διατυπώσεις μέσα από τις οποίες οι νεώτερες ηλικίες αδυνατούν να μάθουν την ιστορική αλήθεια και οδηγούνται στο να μεταφράζουν –υποσυνείδητα- την Ημέρα αυτή ως μία ακόμη τυπικότητα, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν την ιστορική απειλή που εκφράζουν, διαχρονικά, οι Τούρκοι ηγέτες.

Παραθέτω ολόκληρη τη δήλωση, για να διαβάσετε την αριστοτεχνική διατύπωση και απάλυνση του χαρακτήρα των πράξεων αλλά και των φυσικών αυτουργών.

«Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να κρατήσουμε ζωντανή και αδιαμφισβήτητη σε ολόκληρο τον πλανήτη την ιστορική αλήθεια της θυσίας των 353.000 Ελληνίδων και Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο μιας οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειας να ξεριζωθεί η μακραίωνη ελληνική παρουσία από τα ιερά χώματα του Πόντου. Τιμούμε ταυτόχρονα τους Πόντιους πρόσφυγες και τους απογόνους τους που μέσα από τη στάχτη αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές σε κάθε πεδίο της δημόσιας ζωής στις νέες πατρίδες».

Η δήλωση όμως έχει και μια δεύτερη παράγραφο όπου, εύκολα κανείς επισημαίνει την απόκρυψη του ονόματος των άρπαγων λαών, αλλά και ένα σωρό σύγχρονες μπαρουφολογίες των πολιτικών που έχουν ως σκοπό  να εμπεδώσουν το δούλεμα που μας κάνουν.

«Σε μια συγκυρία που ο ιστορικός αναθεωρητισμός αναδύεται εκ νέου στη στενή και ευρύτερη γειτονιά μας, η δέσμευση της Ελλάδας να λειτουργεί σταθερά ως φάρος ειρήνης, δικαίου και σταθερότητας, υπερασπιζόμενη δυναμικά τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα έναντι κάθε επιβουλέα, είναι η αυτονόητη έμπρακτη τιμή στους Πόντιους εθνομάρτυρες».

Έχουμε στ’ αλήθεια τους βουλευτές που μας αξίζουν;

Νικηφόρος Λυκίδης

Διαβάστε ακόμη:

Ο «ξεχασιάρης «Γιάννης Ανδριανός και η παραποίηση του μηνύματος του ΟΧΙ

https://akromolio.gr/2017/10/%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

και

Γιάννης Ανδριανός. Ο λιγότερο παρεμβατικός βουλευτής της Αργολίδας

https://akromolio.gr/2021/07/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%B1/