Λαγός την Φτέρην έσειε… κακό της κεφαλής του

1185

του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Αυτή η ιστορία πολιτικής αντιπαράθεσης που άνοιξε ο Γιάννης Μαλτέζος, υπό την ιδιότητά του ως τ. Χωρικού αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, μόνο κακό κάνει στον ίδιο, στην Περιφέρεια και στη Νέα Δημοκρατία.

Ξαφνικά, και από το πουθενά, βγήκε ο Γιάννης Μαλτέζος να επιτεθεί στον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, αποδίδοντάς του ευθύνες για ανικανότητα και έλλειψη ενδιαφέροντος, που οδήγησε στην απένταξη του έργου.

Σε ποιόν; Στον Δημήτρη Καμπόσο!

Ποιος; Ο Γιάννης Μαλτέζος!

Τι του απέδωσε; Έλλειψη ενδιαφέροντος για την πόλη του! Ανικανότητα ως προς την διαχείριση χρηματοδοτούμενων έργων!

Πως τον χαρακτήρισε; Νεκροθάφτη του Άργους!

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Λαός μας (και το Ευαγγέλιο) λένε «Μωραίνει ο Κύριος, ον βούλεται απολέσει»!  Είναι η κλασσική περίπτωση που βρήκε εφαρμογή στο πρόσωπο του Γιάννη Μαλτέζου και της απρόκλητης επίθεσής του κατά του κορυφαίου και βραβευμένου Δημάρχου του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Βέβαια, ο Δημήτρης Καμπόσος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του όταν θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου, η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής και η Ηθική του ιδίου, σήκωσε το γάντι και «…Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε».

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των όσων διημείφθησαν. Θα αναρωτηθώ όμως δημοσίως: «Βρε Γιάννη Μαλτέζο, με ποιον πήγες να τα βάλλεις»; Και καλά ο Μαλτέζος, που φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Γιάννη Ανδριανό (μετά την επόμενη θητεία του), δεν τα στάθμισε τα πράγματα. Έθεσε σε κίνδυνο και την εύθραυστη ισορροπία  σχέσεων μεταξύ Καμπόσου και Νίκα, χωρίς λόγο. Δημιούργησε διχαστικές τάσεις στον εκλογικό κορμό της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε ευτυχισμένο (για μια ακόμη φορά) το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρέθηκε όμως ένας χριστιανός να του πει «Ράψτο Γιάννη, δεν μας παίρνει»!

Τα βίντεο που έχει αναρτήσει το akromolioTV.gr περιγράφουν το τι έγινε. Ο Δημήτρης Καμπόσος ξεκαθαρίζει ότι, ακόμα και αν δεν φροντίσει για την υλοποίηση του έργου η Περιφέρεια θα το κάνει αυτός. Η ιστορία του, με την μέχρι τώρα φροντίδα που έχει επιδείξει για το Μουσικό Σχολείο και με την κατασκευή των εντυπωσιακών σχολείων του Ινάχου και του Κουτσοποδίου, μας  βεβαιώνει πως τελικά όλα θα πάνε καλά.

Χαμένος όμως βγαίνει ο Γιάννης Μαλτέζος και η πολιτική του προοπτική. Γρατζουνισμένοι η Περιφέρεια και η Νέα Δημοκρατία.

Και όλα αυτά γιατί ο αναιτίως επιτεθείς Γιάννης Μαλτέζος αγνοούσε την λαϊκή παροιμία που λέει:

«Λαγός την Φτέρην έσειε… κακό της κεφαλής του»!