Θα παραιτηθεί κάποιος;

414
Ο νέος Πανεπιστημιακός χάρτης της Κεραμέως...

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας και Επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Η ταφόπλακα στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου μπήκε οριστικά. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Νομό Ηλείας μας κούνησε μαντήλι. Από το μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων απουσιάζει μόνο ο Ν. Ηλείας.

Ο περιβόητος «εξορθολογισμός» της Υπουργού Κεραμέως και της Κυβέρνησης Κυρ.Μητσοτάκη, εξαντλήθηκε ΜΟΝΟ στην Ηλεία, όσο αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ( οι υπόλοιπες αλλαγές έχουν προβλεφθεί για τα επόμενα έτη, που φυσικά θα έχουν γίνει ενδιάμεσα Εθνικές εκλογές, άρα πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ).

Αναμένουμε με αγωνία εάν θα παρευρεθούν και θα καταψηφίσουν οι 3 εν ενεργεία Βουλευτές ΝΔ του Νομού μας. Η κ. Αυγερινοπούλου, ο κ. Νικολακόπουλος και ο κ. Τζαβάρας. (Το να απουσιάζουν με δικαιολογία κάποιες «υποχρεώσεις» φυσικά δεν είναι ανεκτό, εφόσον όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως, πράγμα που κάνουν όλοι και με ευκολία σε άλλα νομοσχέδια).

Μετά ΚΑΙ από αυτό το ¨άδειασμα¨ του Νομού μας αναρωτιέμαι:

α) Θα παραιτηθεί κάποιος Κυβερνητικός Βουλευτής Ηλείας;

β) Θα παραιτηθεί κάποιος άλλος αιρετός Ηλείας που πρόσκειται στην ΝΔ;

γ) Θα παραιτηθεί κάποιο άλλο στέλεχος της Ν.Δ στην Ηλεία, από τις κατά τόπους Νομαρχιακές και Τοπικές οργανώσεις;

δ) Θα δούμε κάποια δημόσια επιστολή αποχώρησης από το κόμμα της Ν.Δ στα τοπικά ΜΜΕ, από απλούς πολίτες;

ε) Θα δούμε άλλους θεσμικούς παράγοντες σε Επιμελητήριο-Εμπορικούς (και άλλους) συλλόγους, να δηλώνουν την καταδίκη της ενέργειας Κεραμέως και του Κυρ. Μητσοτάκη ή ακόμα και να δηλώνουν παραίτηση;

Δε θα περιαυτολογήσω, απλά θα σας θυμίσω (για όσους ενδιαφέρονται) ότι είχα γράψει, πριν ακριβώς ένα έτος την 14 Μαΐου 2021, ένα άρθρο με τίτλο ¨Αι μωραί παρθέναι¨ το οποίο δυστυχώς είναι ακόμα επίκαιρο. Όσοι θέλουν να το θυμηθούν ας το διαβάσουν ξανά…

«Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΙΟΥΣΕΣ ¨ΧΗΡΕΣ¨ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ…..
«Αι μωρέ παρθέναι»
Την παραβολή των «10 μωρών παρθένων», μου έφεραν στο νου οι εξελίξεις (και)για τα τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας του Νομού Ηλείας.
Τόνοι κροκοδείλιων δακρύων χύθηκαν και θα χυθούν από αιρετούς και άλλους θεσμικούς παράγοντες του Νομού, καθώς και πλήθος αντιπολιτευτικών κορωνών θα ακουστούν, από άλλους που δήθεν δεν ήξεραν-δεν γνώριζαν, όταν ήταν στα «πράγματα» και ξαφνικά έπεσαν από τα σύννεφα!
ΟΥΔΕΙΣ λοιπόν γνωρίζει κάτι για το «φόνο». Τα «κατόπιν ενεργειών» μου ξαφνικά ξεθώριασαν. Αναμένουμε όμως σύντομα πάλι να μας ξανάρθουν (οι γνωστοί-άγνωστοι «σωτήρες μας») κουβαλώντας τόνους στάχτη, για να τους ρίξουν στα μάτια των «ιθαγενών». Στάχτη-βραχιόλακια και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς του Νομού Ηλείας και φυσικά όσο μπορούν επιτάχυνση σε μικρό-ρουσφέτια για να πάει η μπάλα στη εξέδρα. Πλήθος ανούσιων «κατόπιν ενεργειών» μου και φωτογραφίες με χαιρετούρες θα (ξανά)πλημμυρήσουν τη ζωή μας. Στο νομό Ηλείας-τον ουραγό της ανάπτυξης!
Στο πραγματικό αγώνα με «έπαθλα»: α) Πανεπιστημιακές Σχολές β) Δρόμος-φονιάς Ολυμπία-Πύργος-Πάτρα γ) Σιδηρόδρομος Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα δ) Πυρόπληκτα δάνεια ε) Πλειστηριασμοί κατοικιών-καταστημάτων και χωραφιών στ) Πολιτικό αεροδρόμιο ζ) Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊόντων …..και άλλα πολλά, χάνουμε ως Νομός 10-0 (τουλάχιστον), για όσους δεν κατάλαβαν και χρειάζεται αθλητική ορολογία.
Οι φάπες από την Αθήνα και τους όμορους Νομούς (που γελάνε με εμάς) πέφτουν σα το χαλάζι. Το ξέρετε; το έχετε καταλάβει;
Θα ήταν πολύ χρήσιμη μια δημοσκόπηση, πόσοι ακόμα πιστεύουν ότι θα σωθούν, από τους ίδιους ανθρώπους που μας έφεραν στο πάτο του βαρελιού. Από εκεί θα διαπιστώναμε και το μέλλον μας ως Νομός. Εάν συνεχίσουμε να πιστεύουμε τους ίδιους (οι ίδιοι εναλλάσσονται σε δημόσιες θέσεις σε ποσοστό 80-90% εδώ και δεκαετίες στο Νομό μας), εάν ΘΕΟΣ μας εξακολουθεί να είναι το «κόμμα», εάν βάζουμε το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τις επιταγές του κάθε (χρυσοπληρωμένου) «αφέντη», μας αξίζει αυτό που έχουμε ακριβώς.
Αι μωρέ παρθέναι μπορούν να συνεχίσουν το κλαψούρισμα, για να διεγείρουν ή να συγκινήσουν το κοινό τους…. Φυσικά εγώ δεν ανήκω σε αυτούς…. Προτιμώ να τρέφομαι με γνώση-σκέψη-πληροφόρηση-αξίες και αρχές από το σανό που σερβίρουν.

Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Χάρης Β.Μιχαλακόπουλος
Υ.γ. κάτι που με αφορά προσωπικά: Η κριτική που κάνω πρώτα περνάει από τον καθρέφτη μου και εφόσον είμαι βέβαιος ότι δεν έριξα ποτέ νερό στο μύλο της καταστροφής αυτού του τόπου και πάντα ήμουν ανιδιοτελής και με γνώμονα το γενικό και όχι το προσωπικό μου συμφέρον.»