Η ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

89

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Στις 11 Μαΐου ο Δίας εγκατέλειψε προσωρινά το ζώδιο των Ιχθύων, όπου ήταν κυρίαρχος και παντοδύναμος, και εγκαταστάθηκε στο ζώδιο του Κριού, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τις 28 Ιουλίου, που θα γίνει ανάδρομος και θα ξαναπεράσει στους Ιχθύες.

Ο Δίας επιστρέφει στο ίδιο ζώδιο κάθε 12 χρόνια. Στις 28 Οκτωβρίου επανέρχεται στον Κριό, για να συμπληρώσει τον ετήσιο κύκλο του. Πολλά θα συμβούν, τόσο μέχρι τις 28 Ιουλίου, όσο και κατά την διάρκεια της υπόλοιπης χρονιάς που ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό. Να θυμίσω ότι ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, τον πιο καυτό πλανήτη, ο οποίος σχετίζεται με πολλά εκρηκτικά γεγονότα.  Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα τον Άρη αλλά και τον Δία για να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για τους συμβολισμούς τους:

Άρης, ο Θεός του πολέμου για τους αρχαίους Έλληνες, γιός του Δία και της Ήρας, ο αιώνιος εραστής της Αφροδίτης. Ελαφρύτερος και μικρότερος από τον πατέρα του Δία, βρίσκεται κοντά στον Ήλιο και αστρολογικά θεωρείται καυτός πλανήτης.

Ο Άρης είναι ο δεύτερος δυσμενής πλανήτης, μετά τον Κρόνο. Είναι αρσενικός πλανήτης, νυχτερινός, ζεστός και ξηρός, χολερικός και πύρινος, ο δεύτερος δυσμενής, δημιουργός προστριβών, αγώνων και ερίδων.

ΔΙΑΣ, ο μεγάλος «ευεργέτης», ο πιο τυχερός πλανήτης. Κατά την αρχαία περί στοιχείων θεωρία, ο Δίας είναι ζεστός και υγρός.

Ο Δίας είναι φυσικός κυβερνήτης του πλούτου, της καλής ζωής και της καλής τύχης.

Είναι ημερήσιος, αρσενικός πλανήτης, συγκρατημένα θερμός και υγρός, αέρινος, αισιόδοξος, ο μεγάλος ευεργέτης, μετριοπαθής, σεμνός, νηφάλιος, δίκαιος.

Όπως έχουμε ξαναπεί, ο Δίας συμβολίζει μεν την δικαιοσύνη, αλλά και την επέκταση, την ανάπτυξη, την εξάπλωση. Στις 25 Μαίου μπαίνει και ο Άρης στον Κριό, όπου μέχρι τις 3 Ιουλίου θα συνοδεύει τον Δία. Με λίγα λόγια, ό,τι θα φέρει ο Άρης στον Κριό, ο Δίας θα το επεκτείνει και θα το αυξάνει. Ο Δίας βρισκόταν και πάλι στον Κριό κατά το 1939 (προετοιμασία β’ παγκ. Πολέμου), το 1951, το 1963, το 1975, το 1987, το 1999 και τελευταία φορά το 2011.

Το 2011 λοιπόν:

Η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ και ξεκίνησε μια μακρά περίοδος μνημονίων.

Ξεκινάει η Αιγυπτιακή επανάσταση, που ήταν μέρος της ονομαζόμενης Αραβικής Άνοιξης.

Ξεκινάει η Επανάσταση στην Τυνησία, με διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και πολλούς νεκρούς.

Ξεκινάει ο Λιβυκός εμφύλιος πόλεμος, μια σειρά από ταραχές και συγκρούσεις κατά της κυβέρνησης και του αρχηγού του κράτους Μουαμάρ Καντάφι.

Ξεκινούν διαδηλώσεις την Υεμένη, εξ αιτίας των κακών οικονομικών συνθηκών, της ανεργίας και της διαφθοράς.

Ξεκινάει ο Συριακός εμφύλιος πόλεμος ένας πολύ αιματηρός εμφύλιος.

Σας υπενθυμίζω το φοβερό τσουνάμι της Ιαπωνίας με τις εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και την απώλεια χιλιάδων ζωών.

Πού θα βγάλουν λοιπόν αυτή τη φορά αυτές οι παρορμήσεις του Κριού και του Άρη, και η επέκταση του Δία;. Θεωρώ ότι ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι δυο πολύ κρίσιμοι μήνες για όλον τον πλανήτη.

Δυστυχώς σε καμία χώρα ο κόσμος δεν θα αισθάνεται πλέον ασφαλής. Πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα. Δίας και Άρης στον Κριό, θα μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα που θα επικρατήσει στον πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες.