Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυρ.Μητσοτάκης, πραγματοποίησαν ταυτόχρονα επισκέψεις στο εξωτερικό.
Ο Κυρ.Μητσοτάκης πήγε στις Η.Π.Α και υπέβαλε τα σέβη του στην Παγκόσμια υπερδύναμη, ενώ παράλληλα η Κατ.Σακελλαροπούλου πήγε στο Βιετνάμ (2η πολυπληθέστερη Κομμουνιστική χώρα στο πλανήτη) και θυμήθηκε τα νιάτα της και τους αγώνες της στην νεολαία του Ρήγα, καταθέτοντας στεφάνι στον ανδριάντα του «σφαγέα» των Αμερικανών, στρατηγό Χο Τσι Μιν.
Οι δύο πιο σημαντικοί θεσμοί της Ελλάδας, έδειξαν ότι στη χώρα μας (και) στην εξωτερική πολιτική ¨δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά¨ και είμαστε παντελώς αναξιόπιστοι.
Κατά την ανοιχτή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνομιλητή του τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους της The Washington Post, στο Πανεπιστήμιο Georgetown University ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι που προκαλεί εντύπωση ότι δεν σχολιάστηκε και όλοι το άφησαν να περάσει απαρατήρητο.
Αναφερόμενος τόσο στη Δημοκρατία ανά τον κόσμο όσο και την Δημοκρατία στην Ελλάδα η οποία, αν και κράτησε 250 χρόνια, «αντιμετώπισε δυσκολίες», είπε πως
«H Ελλάδα ήταν ένα πείραμα, γιατί ήταν μια δημοκρατία που δεν είχε να κάνει με τις σημερινές δημοκρατίες γιατί οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις»!
Τι να πούμε; Ότι για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά χαρακτηρίστηκε η αρχαία ελληνική Δημοκρατία ως «πείραμα» γιατί «οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις»;
Δηλαδή τι άλλο θα ακούσουμε από το Κυριάκο Μητσοτάκη;
ΠΗΓΗ: ΕΔΩ
Παρά τη γεωγραφική απόσταση, «η Ελλάδα και το Βιετνάμ έχουν στενή φιλία, που εδράζεται σε σταθερές βάσεις και σε κοινές αξίες στις διεθνείς σχέσεις» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την αντιφώνησή της στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Σουαν Φουκ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου στο Ανόι.
Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η επίσκεψή της στο Βιετνάμ επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, τις οποίες προσεγγίζουν βάσει των ίδιων αρχών: ειρηνική επίλυση των διαφορών βάσει του διεθνούς δικαίου, καθώς και απόρριψη της βίας και της απειλής χρήσης βίας.
Επιπλέον, επισήμανε, ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και το Βιετνάμ έχουν επανειλημμένως τονίσει την υποστήριξή τους στην πιστή εφαρμογή των διατάξεων της Σύμβασης του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και την προσήλωσή τους στη θαλάσσια ασφάλεια και στην ελευθερία ναυσιπλοΐας.
ΠΗΓΗ : ΕΔΏ
Πληροφορίες: Ο Χο Τσι Μιν πέθανε σε ηλικία 79 ετών στις 2 Σεπτεμβρίου του 1969 στο Ανόι. Οι Times του Λονδίνου έγραψαν στη σχετική νεκρολογία: «με το θάνατο του Χο Τσι Μιν, η παγκόσμια κομμουνιστική οικογένεια χάνει μια προσωπικότητα που θα πάρει τη θέση της δίπλα στον Λένιν, τον Στάλιν και τον Μάο, ως μια από τις πλέον εξέχουσες μορφές του κομμουνιστικού κινήματος».
Ο Χο Τσι Μιν ή «Θείος Χο», όπως τον αποκαλούσαν σε ένδειξη αγάπης και σεβασμού οι συμπατριώτες του, άφησε την τελευταία του πνοή τη στιγμή που η θριαμβευτική νίκη των Βιετκόνγκ (όπως είχαν στο μεταξύ μετονομαστεί οι Βιετμίν) εναντίον των Αμερικανών διαγραφόταν ως βέβαιη.
Ο θάνατος του Χο Τσι Μιν, δεν προκάλεσε συναισθήματα λύπης σε Ουάσινγκτον
ΠΗΓΗ: ΕΔΩ
Το Βιετνάμ (βιετναμέζικα: Việt Nam, γαλλικά: Viêt Nam) επίσημη ονομασία Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, η 2η πολυπληθέστερη χώρα με κομμουνιστικό καθεστώς στον κόσμο.
Το Βιετνάμ είναι μονοκομματικό κράτος και η πολιτική ζωή της χώρας ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ. Αρχηγός Κράτους είναι ο Πρόεδρος. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από την Εθνοσυνέλευση, η οποία εκλέγει τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό.
ΠΗΓΗ: ΕΔΩ
Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έγινε στα επικίνδυνα σημεία του οδικού…
Όσοι παρακολούθησαν το τελευταίο (δια ζώσης) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων άκουσαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών…
Αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Βουλευτικού, θα διεξαχθεί…
Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης Ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας την 11η Ιουνίου 1941 δημιουργεί τις βάσεις…
γράφει η Ντίνα Καλομοίρα Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση…
Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση…