Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο λιμάνι του Ναυπλίου

51

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού μέσα από την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, όπως ο πολιτισμός, η πνευματική δημιουργία, τα μνημεία μας η γαστρονομία”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση εγκαινίων του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Ναύπλιο, το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου 2022.

“Επιδίωξή μας με το εν λόγω περίπτερο, που ήδη λειτουργεί, είναι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο στην Αργολίδα, την Πελοπόννησο. Παράλληλα επιζητούμε και την καταγραφή προβλημάτων που παρατηρούν οι επισκέπτες, τα οποία στο τέλος της περιόδου θα μελετώνται για την επίλυσή τους, αλλά και θα δημοσιοποιούνται” δήλωσε ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας.

Ο Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Ναυπλιέων και άλλους δήμους στις υπόλοιπες Π.Ε., ανακοίνωσε ότι ανάλογες δομές ενισχυτικές του τουρισμού, έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια στην Σπάρτη, στον Ισθμό και στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Στην εκδήλωση εγκαινίων του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Ναύπλιο, την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου (Σε χώρο του οποίου φιλοξενείται), Τάσος Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, η αντιδήμαρχος Ναυπλιέων αρμόδια για τον Τουρισμό Νάντια Αναστασίου, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάσος Γανώσης και Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, η υπ. βουλευτής Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α

Στο Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης Ναυπλίου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας. Θα μπορεί επίσης να προμηθεύεται δωρεάν έντυπο υλικό παρουσίασης των τουριστικών προορισμών του Ναυπλίου, της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.