Ανιστόρητοι κάπηλοι της Ιστορίας των Ελλήνων

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Βγήκε ο Υπουργός του Ζελένσκι και με δηλώσεις του παραλλήλισε τους 300 του Λεωνίδα και την Θυσία των Θερμοπυλών, με τους κρυπτόμενους στα δαιδαλώδη υπόγεια της Αζοφστάλ στρατιώτες και μισθοφόρους,

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Και δεν βρέθηκε ούτε ένας πολιτικός ή έστω Πανεπιστημιακός να του απαντήσει ότι:

– Οι 300 δεν βρέθηκαν στις Θερμοπύλες την ώρα της εισβολής. Επέλεξαν και πήγαν στην περιοχή, πριν από τον στρατό των εισβολέων για να τον ανακόψουν, δίνοντας χρόνο να οργανωθεί η άμυνα των Ελληνίδων Πόλεων.

– Οι 300 είχαν επικεφαλής τον Βασιλέα τους για να δώσουν την μέγιστη ισχύ στον συμβολισμό της συνειδητής απόφασης για θυσία.

– Οι 300 δεν κρύφτηκαν στις Θερμοπύλες για να προστατευτούν από τα βέλη των Περσών. Παρατάχθηκαν επί του πεδίου και θυσιάσθηκαν μέχρις ενός αποδεκατίζοντας χιλιάδες εισβολέων και αποτρέποντας την προώθηση του κύριου όγκου των Περσικών δυνάμεων. Αντιθέτως, οι στρατιώτες και μισθοφόροι του Αζοφστάλ εγκατέλειψαν την Μαριούπολη στο έλεος των Ρώσων και κρύφτηκαν σε θωρακισμένα υπόγεια καλώντας συνεχώς σε βοήθεια για να σωθούν.

– Οι 300 δεν έβαλαν μπροστά τους, ως ασπίδες, αμάχους για να προστατευτούν. Αντιθέτως, την ώρα της μάχης έδιωξαν από τα στενά και τους 1.000 Θεσπιείς για να τους σώσουν τη ζωή τους.

– Οι 300 δεν παραδόθηκαν ποτέ. Θυσιάσθηκαν μέχρις ενός! Δεν αναζήτησαν τον οίκτο του εχθρού. Από την Δόξα και την Ιστορία ικέτευσαν ένα χαμόγελο.

Ντροπή λοιπόν σε όσους, μεταξύ αυτών και πολλοί εκπρόσωποι αυτοαποκαλούμενων Πατριωτικών κομμάτων, άφησαν αναπάντητη την άθλια διαστρέβλωση της θυσίας των 300, το μήνυμα της οποίας ήταν «Νίκη επί του Ηθικού πεδίου».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο “κακή τη μοίρα” Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του ενώπιον Αμερικανών Γερουσιαστών και Βουλευτών, να ενισχύσει την παραποίηση του πνεύματος αγώνος των Ελλήνων για την απόκτηση του δικαιώματος (και της υποχρέωσης) να ζουν Ελεύθεροι ως Έθνος. Και ακόμα χειρότερα να αποδώσει εύσημα -που δεν τους ανήκουν- στους κρυπτόμενους στα υπόγεια της Αζοφσταλ, συγκρίνοντας και ταυτίζοντας την παθητική αναμονή έλευσης κάποιων σωτήρων, με την Ηρωική Έξοδο προς την Ελευθερία, των πολιορκούμενων (και όχι κρυπτόμενων) μαχητών του Μεσολογγίου.

Αναφερόμενος στον άστοχο, αν όχι υβριστικό, παραλληλισμό της πολιορκίας του Μεσολογγίου με αυτήν του Αζοφστάλ, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Θεόδωρος Χατζηγώγος γράφει στην εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ που κυκλοφορεί:

«Οι Έλληνες, κ. Μητσοτάκη, δεν παραδόθηκαν. Έκαναν ηρωική ΕΞΟΔΟ!!! Προτίμησαν να:

«είν’ έτοιμα στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων/

δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά κι ελεύθεροι να μείνουν/

εκείθε με τους αδελφούς, εδώθε με τον χάρο».

Διέσπασαν τους αναρίθμητους Τουρκαλβανούς και Αιγυπτίους, και οι μισοί ένοπλοι πέρασαν ζωντανοί μέσα από τις τάξεις του εχθρού, σκορπώντας τον θάνατο σε υπερπολλαπλάσιους  πολιορκητές.

Το Μεσολόγγι δεν είναι για να το πιάνουν στο στόμα τους οι όποιοι ανιστόρητοι ψοφοδεείς σκερβελέδες του σήμερα».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν