Χωρίς ρεύμα τα αντλιοστάσια του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου. Κίνδυνος για τις καλλιέργειες

96
Βορλόκας Γιώργος. Πρόεδρος Α' ΤΟΕΒ Πύργου

Ξεκίνησε η νέα καλλιεργητική περίοδος και οι αγρότες που είναι οργανωμένοι στον Α’ ΤΟΕΒ Πύργου δεν μπορούν να ποτίσουν γιατί το ρεύμα είναι κομμένο από τα 2 αντλιοστάσια, λόγω χρέους.

Η ΔΕΗ δέχτηκε να τους ρυθμίσει το χρέος, που έχει φτάσει στα 2.000.000, σε 24 -μόνον- δόσεις. Οι παραγωγοί ζητάνε να γίνει ρύθμιση σε 120 δόσεις (όπως όλα τα καθυστερούμενα χρέη του δημοσίου) για να μπορούν να πληρώνουν την υποχρέωση συν τους νέους λογαριασμούς. Αυτό όμως δεν έγινε δεκτό και κατέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία και τα κέρδισαν. Η απόφαση προβλέπει άμεση ρευματοδότηση με καταβολή 35.000 ευρώ. Η τακτική δικάσιμος ορίσθηκε στις 18 Μαΐου 2022.

Το νερό, για λίγες μέρες θα ποτίσει και πάλι τις καλλιέργειες. Μετά όμως; Η ΔΕΗ χωρίς κυβερνητική παρέμβαση δεν προχωρά σε ρύθμιση 120 δόσεων και όλοι γνωρίζουν πως οι νέοι λογαριασμοί θα είναι διπλάσιοι.

Η πολιτεία, αν και νομοθέτησε το δικαίωμα των ΤΟΕΒ να βάλουν Φωτοβολταϊκά για να έχουν φτηνό ρεύμα (στο μέλλον), δείχνει να αδιαφορεί και καθυστερεί στην αντιμετώπιση του υπαρκτού σημερινού προβλήματος. Εν τω μεταξύ η καλλιεργητική περίοδος προχωρά και από τα 28.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα έχουν αξιοποιηθεί μόνον τα 8.000.

Ακούστε τι είπε ο Πρόεδρος του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, Γιώργος Βορλόκας για το θέμα, στο protagonists.tv, στον σύνδεσμο https://protagonistes.tv/giorgos-vorlokas-choris-revma-ta-antliostasia-ton-toev-kindynos-gia-tis-kalliergeies/