Ο Κώστας Μάκαρης και επισήμως υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου

241

Ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μάκαρης, ανακοίνωσε χθες και επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει την δημαρχία Ναυπλίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Σε μια καλοσχεδιασμένη εμφάνιση, ενώπιον εκπροσώπων όλων των Μέσων Επικοινωνίας της περιοχής, δήλωσε ότι «ανταποκρινόμενος σε παραίνεση πολλών, φίλων, συνεργατών, επιχειρηματιών, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεσή των ενεργών πολιτών, που θέλουν πραγματικά κάτι διαφορετικό για την πόλη. Των πολιτών που θέλουν να δουν το Ναύπλιο αλλιώς, που θέλουν να δημιουργήσουμε το Ναύπλιο που αγαπάμε».

Κατέγραψε ως διαπίστωση ότι «Η σημερινή δημοτική αρχή είναι κουρασμένη, είναι κατάκοπη. Το ίδιο και οι άνθρωποι της. Ακόμη και οι διαδικασίες, οι οποίες έχουν, υστερούν. Έχει στερέψει η πηγή των εμπνεύσεων που είχε αυτή η δημοτική αρχή».

«Ο Δήμος πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο, χωρίς πνοή, χωρίς όραμα, χωρίς λύσεις στην καθημερινότητα, χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους», είπε.

Ανέπτυξε την προσέγγισή του για τον σχεδιασμό του μέλλοντος που αξίζει στον Δήμο και τους δημότες του, τονίζοντας ότι «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια».

Δεσμεύτηκε για μια άλλη φιλοσοφία αντιμετώπισης και λειτουργίας της δημοτικής αρχής, αφήνοντας συγχρόνως υπαινιγμούς για αδιαφανή διαχείριση των οικονομικών και των εξουσιών του δήμου.

«Λέμε όχι στις πελατειακές σχέσεις, λέμε όχι στις μικρές ομάδες που αποφασίζουν για την τύχη των πολιτών του Ναύπλιου, λέμε όχι στις απευθείας αναθέσεις.

Λέμε ναι στη διαφάνεια που πρέπει να διέπει κάθε μικρή και μεγάλη αξιοποίηση του δημοτικού χρήματος», τόνισε εμφαντικά.

Κάλεσε σε στράτευση «όλες τις υγιείς δυνάμεις, δίνοντας τα χεριά ως ένδειξη αγάπης για αυτόν τον τόπο». Και κατέληξε:

«Ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα μας ως αναγεννησιακής και αναπτυξιακής προσπάθειας, ανοίγοντας σε όλους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς χρώμα, χωρίς ιδεολογίες η μικροπολιτικές. Χωρίς ατομικό συμφέρον.

Να κάνουμε όλοι μαζί ανοιχτές συζητήσεις, καταθέτοντας προτάσεις! Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια. Βασικό μας πλεονέκτημα είναι η έμπνευση και το όραμα. Προερχόμενος από τον επιχειρηματικό κλάδο γνωρίζω από διοίκηση.

Κάθε μάχη φέρνει και μια νίκη, κάθε ήττα φέρνει γνώση! Καλώ όλους τους πολίτες, μαζί να επαναφέρουμε τα πράγματα και τις έννοιες που δεν υπάρχουν σήμερα. Να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη, την αισθητική, την ειλικρίνεια, την αρχοντιά, την αξιοκρατία και την μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στο δήμο μας, όπως αρμόζει στη πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδος».