Μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα της πορείας του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη

397

Η αρχική διστακτικότητα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για ανάθεση αρμοδιοτήτων Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, στον Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, φαίνεται να δικαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων. Συγχρόνως, εξασθενεί η ισχύς των παραγόντων (άνθρωποι και συνθήκες) που “πίεσαν” για τον διορισμό του στην κορυφαία θέση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα.

Για λόγους που ακόμα δεν έχουν διασαφηνισθεί, τους τελευταίους μήνες, η τάση αυτονόμησης που επιδεικνύει ο τ. Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας δεν δείχνει να του βγαίνει. Αντιθέτως, δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις στο περιβάλλον των στελεχών που μέχρι σήμερα τον υποστήριζαν.

Η γκάφα της υποδοχής του Άδωνη Γεωργιάδη, εν αγνοία του Περιφερειάρχη, άφησε πληγές που δεν επουλώνονται εύκολα. Η έναρξη του έργου πυρασφάλειας του Αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της ιδιοκτησιακής εκμετάλλευσης των καντινών που έχουν εγκατασταθεί σε μη προβλεπόμενες θέσεις. Η εξασθένηση της παρεμβατικής του πολιτικής δυνατότητας, στην διαμόρφωση του ανανεωμένου ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, προβληματίζει πλήθος μεσαίων τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με ενδεχόμενη την αναθεώρηση της προτίμησης ψήφου προς το πρόσωπό του στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2013.

Στα μαύρα σύννεφα που εμφανίζονται στον ορίζοντα της πορείας του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, ο ίδιος, όπως δηλώνουν πηγές του περιβάλλοντός του, απαντά δηλώνοντας ότι θεωρεί δεδομένο τον επαναδιορισμό του ως Χωρικού αντιπεριφερειάρχη και την επανεκλογή του στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2013.

Οι εξελίξεις θα δείξουν!

Βασίλης Διαμαντάκος