Άλλο ένα νομοσχέδιο αιμορραγίας των Δήμων

124

Έκπληξη και πολλά ερωτήματα γεννά Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή και δίνει δυνατότητα και στους Δήμους να επιχορηγούν τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα, με το άρθρο 16«Κάλυψη λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού» Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προστίθενται και οι ΟΤΑ Α’ βαθμού στην παρ.5 του αρ.54 του ν.4662/2020 (όπου μέχρι τώρα αναφέρονταν μόνο οι Περιφέρειες).

Σε μια χρονική συγκυρία που η Τοπική Αυτοδιοίκηση ασφυκτιά δημοσιονομικά, διεκδικώντας πρόσθετη στήριξη από το Κεντρικό Κράτος μπροστά στη θύελλα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, και ταυτόχρονα υποφέρει από την υποστελέχωση, το περιεχόμενο του άρθρου, που κινείται στην αντίστροφη κατεύθυνση, μοιάζει τουλάχιστον ειρωνικό εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πόσο μοιάζει το υπό ψήφιση άρθρο της Ν.Δ. (σχεδόν ίδιοcopypaste) με το άρθρο 88«Κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών των Δημόσιων Δομών Υγείας από τους O.T.A. Α΄ και Β΄ Βαθμού και Νομικών Προσώπων αυτών» του ν.4368/2016, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους Αιρετούς το 2016 εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα και όλο το νομοσχέδιο εδώ