Blockchain, η τεχνολογία του μέλλοντος που εφαρμόζεται από σήμερα και διασφαλίζει τις συναλλαγές

161

Την κατακόρυφη χρήση της τεχνολογίας μέσα από όλων των ειδών τις συναλλαγές καθιέρωσε πλέον η πανδημία διευκολύνοντας την ανθρωπότητα και δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια των συναλλαγών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Μανώλης Χρυσοστάλης

Ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που δεν χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφαρμογές για εργασία, ψυχαγωγία, εμπόριο, αγορές, εκπαίδευση, εξυπηρέτηση φορολογικών και τραπεζικών υποχρεώσεων, πληρωμών κ.ά.

Δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές φαινόμενα παραχάραξης και αλλοίωσης των στοιχείων με σκοπό τη διάπραξη απάτης και κυρίως φαινόμενα οικονομικού εγκλήματος. Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα με πολλές προεκτάσεις, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που απλοί πολίτες, σύλλογοι, εταιρείες, οργανισμοί, αλλά και δημόσιες υπηρεσίες πέφτουν θύματα εξαπάτησης ή και διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Εύλογα, λοιπόν, οι πολίτες αναρωτιούνται αν οι ψηφιακές συναλλαγές που χρησιμοποιούν για να εκδώσουν ένα έγγραφο από ένα Δήμο, στο οποίο αναγράφονται προσωπικά τους στοιχεία, είναι αξιόπιστες και ασφαλείς.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για υπηρεσίες blockchain

από τους Δήμους, τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Όσο η κοινωνία θα προχωρά και θα επιβάλλει υπηρεσίας Τεχνολογίας στον πολίτη, τόσο αυτός θα αναζητά περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά στις συναλλαγές του και από την άλλη οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που επεξεργάζονται και εκδίδουν τα έγγραφα θα επιδιώκουν να έχουν χαμηλό κόστος διαχείρισης των κεντρικών αρχείων τους και φυσικά οικονομία χρόνου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Λύσεις σε όλα αυτά δίνουν πλέον οι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων, οι οποίες ονομάζονται blockchain τεχνολογίες, δημιουργώντας έτσι εμπιστοσύνη στην νέα αρχιτεκτονική των ψηφιακών συναλλαγών που καλείται να χρησιμοποιήσει ο πολίτης.

Πρωτοπορία της NewCo A.E.

Αρχικά η τεχνολογία blockchain εφαρμόστηκε στις υπηρεσίες των κρυπτονομισμάτων, σταδιακά όμως και λόγω της αποτελεσματικότητάς της, κλήθηκε να δώσει λύσεις σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη με χρήσεις εκτός από την έκδοση εγγράφων και σε θέματα που αφορούν στην υγεία, στη ναυτιλία, στις διαστημικές υπηρεσίες κ.ά.

Η τεχνολογία Blockchain είναι μια αλυσίδα με κρίκους που περιέχουν δεδομένα. Κάθε κρίκος της ψηφιακής αλυσίδας, όπως αναφέρει και στο πρώτο βιβλίο που γράφτηκε στα ελληνικά για το blockchain, ο Δρ Νίκος Μπογονικολός Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της NewCo A.E., (Η Νέα Οικονομία του Blockchain  – Δρ. Νίκος Μπογονικολός) συνδέεται άρρηκτα με τον προηγούμενο, αλλά και με τον επόμενο, με τη μέθοδο της κρυπτογραφίας, έτσι τα δεδομένα διανέμονται κρυπτογραφημένα με απόλυτη ασφάλεια, προσφέροντας στον πολίτη αξιόπιστες, αδιάβλητες και γρήγορες συναλλαγές και χαμηλό κόστος συντήρησης αρχείων στους δήμους, στα υπουργεία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όπου άλλου εφαρμόζεται.

«Το blockchain σήμερα, είναι ότι ήταν το ίντερνετ το 1995, το ακούγαμε αλλά δεν ξέραμε τη χρησιμότητά του και τα οφέλη του», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνεντεύξεις και ομιλίες του ανά τον κόσμο, ο Δρ Νίκος Μπογονικολός.

Επικοινωνία: Τηλ: 210 940 0133,  press@newcotech.iowww.newcotech.io

Μανώλης Χρυσοστάλης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος