Χωρίς κέρδος κέρατα…

466

Με την Ρωσία να κατέχει ήδη το 95% περίπου της Μαριούπολης και τους Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους (στην περιοχή) να παραδίδονται κατά εκατοντάδες, η Ελληνική κυβέρνηση έδειξε για μια ακόμη φορά μια αδικαιολόγητη ιδεοληπτική δουλικότητα και έλαβε νέες –αναίτιες- αποφάσεις εις βάρος της Ρωσίας. Και μάλιστα αποφάσεις φιγούρας που δεν έχουν καμία επίπτωση στην πορεία του πολέμου της Ουκρανίας ή στην Ρωσική οικονομία.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών απελαύνονται από την Ελλάδα 12 Ρώσοι διπλωμάτες οι οποίοι θα πρέπει να έχουν αναχωρήσει από την χώρα μέχρι τις 10 Απριλίου 2022.

Η επίσημη ενημέρωση έγινε από τον Γενικό Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, προσωπικά στον Ρώσο πρέσβη. Η αντίδραση της Μόσχας, όπως ήταν λογικό υπήρξε έντονη και εκφράσθηκε με την δήλωση ότι «η κίνηση δεν θα μείνει αναπάντητη», και για «καταστροφή των διμερών σχέσεων».

Αναρωτιέμαι, με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Μαριούπολη που «ουσιαστικά προσαρτάται» στη Ρωσία, και με 120.000 Έλληνες εντός περιοχής, τι άλλο θα σκεφθούν οι κυβερνώντες για να κάνουν τη ζωή των Ελλήνων Ομογενών δυσκολότερη;

Π.Ι.Δ.

Υ.Γ. Μου είπαν ότι ο Φίλος και προσκεκλημένος του Κυρ. Μητσοτάκη για να μιλήσει προς τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, “η μαριονέτα” όπως τον αποκαλεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ, έβαλε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους βουλευτές του να χειροκροτούν μαχητές του τάγματος ΑΖΟΦ. Με τις υγείες τους!