«ΟΛΥΜΠΙΑ»: Το Άγγιγμα του Μίδα

82

Αξίζει και πρέπει ως Έλληνες και Ελληνίδες να γνωρίζουμε σημαντικά δρώμενα της πατρίδας μας, που από το ιστορικό παρελθόν επηρεάζουν και διαμορφώνουν ξεχωριστούς τομείς της Κοινωνίας των Εθνών.

Στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στην Ιστορία, στην Οικονομία και στις Επιχειρήσεις. Η Αρχαία Ολυμπία ως κοινός τόπος σε πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα κατέγραψε ότι είχε 430.000.000 επισκεψιμότητες στην μηχανή αναζήτησης στον κυβερνοχώρο την τελευταία δεκαπενταετία. Πρόκειται για έναν αριθμό πολύ μεγάλο σε σχέση και σύγκριση με την αναζήτηση διεθνών επιχειρήσεων, κρατών ή σημαντικών προσωπικοτήτων.

Ένα ακόμη σημαντικό αποτέλεσμα της έρευνας αυτής έδειξε πως η Αρχαία Ολυμπία ως κοινός τόπος στη διεθνή αγορά, χρησιμοποιείται από 250,000 εμπορικές εταιρείες. Αυτές οι επιχειρήσεις αξιοποιούν εμπορικά το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑ ως τίτλο. 250.000 επιχειρήσεις θεωρούν πως δίνοντας το όνομα Ολυμπία/Olympia στην επιχείρηση τους θα προσελκύσουν περισσότερο κόσμο εκμεταλλευόμενοι την τεράστια αναγνωρισιμότητα του συγκεκριμένου “brand”.

Αυτή η έρευνα επιβεβαίωσε την πεποίθηση της διαδικτυακής εταιρείας πολιτισμού DOXAS/ΔΟΧΑΣ ΙΚΕ, πως η Αρχαία Ολυμπία, πέραν της πλούσιας ιστορίας που την πλαισιώνει και του πολιτισμού που αντιπροσωπεύει, κατέχει επίσης ενεργό ρόλο (πολλές φορές και ερήμην της) στον σύγχρονο επιχειρησιακό κόσμο. Κι αν μέχρι τώρα οι επισημάνσεις μας ήταν περισσότερο πολιτιστικές, ανθρωπιστικές και ιδεαλιστικές, δεν μπορούμε να μην μοιραστούμε μαζί σας την δυναμική και την ακτινοβολία της Ολυμπίας κάτω από το εμπορικό και επιχειρησιακό πρίσμα. Το Φως της Ολυμπίας,  σαν το Άγγιγμα του Μίδα συνεχίζει πάντα να εκπέμπει Φως με όλους τους πιθανούς τρόπους.