Η Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα

68

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, στον Διδυμιώτικο κάμπο φυτρώνει, χωρίς καμία ανθοκομική φροντίδα, ένα σπάνιο είδος άγριας κυματόφυλλης Τουλίπας με κιτρινοκόκκινες αποχρώσεις.

Αυτό το δώρο της φύσης το τιμούν οι κάτοικοι, γιορτάζοντας κάθε χρόνο.

]Την Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Τουλίπας 2022 στην Κοινότητα των Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας, έπειτα από την αναγκαστική παύση δυο ετών λόγω της πανδημίας.

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη Γιορτή της Τουλίπας στην κεντρική Πλατεία του χωριού, η φετινή διοργάνωση έγινε πόλος έλξης πολλών κατοίκων και επισκεπτών, που είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς καθώς και δρώμενα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Διδύμων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων, Ελένης Προσίλη, επισημαίνοντας ότι «ζωή χωρίς γιορτή είναι μονότονη και κουραστική γι’ αυτό με λαχτάρα αναβιώνουμε ήθη και έθιμα για να συνεχιστεί η παράδοση και να χτίσουμε μαζί νέες αναμνήσεις..»

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης, ευχόμενος χρόνια πολλά και τονίζοντας πως με ενότητα και σεβασμό στις αξίες, τιμούμε τις παραδόσεις μας.

Ακολούθησε ιστορική αναδρομή, από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Διδύμων, κα Αναστασία Βουρλή. Οι μαθητές παρουσίασαν ποιήματα, παιχνίδια και χορούς.

Η χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας έδωσε το παρόν με μια σειρά από πλούσιες παραδοσιακές χορογραφίες.

Τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις έκλεισε η χορευτική ομάδα της Κοινότητας Διδύμων, κλέβοντας τις εντυπώσεις και παρασύροντας πλήθος παρευρισκόμενων στον χορό, υπό τους ήχους της ορχήστρας του συγκροτήματος της Γιώτας και του Σωτήρη Κόκκορη.

(Με στοιχεία από κείμενο του Αντιδημάρχου Σπύρου Αντουλινάκη)