Η Αυτοδιοικητική πραγματικότητα στο Δήμο Άργους Μυκηνών έχει όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ!

325

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η Αυτοδιοικητική πραγματικότητα στο Δήμο Άργους Μυκηνών είναι γνωστή στους Δημότες της πόλης όπως και σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες. Μπορεί κανείς να την περιγράψει με δύο λέξεις: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ.

Ο Καμπόσος είναι το αυτοδημιούργητο Αργιτόπουλο που αναδείχτηκε με σκληρούς αγώνες, τιθασεύοντας τη ζωή, χωρίς να έχει πατέρα Βουλευτή, διακεκριμένο Δικηγόρο ή Μεσοαστό. Από την μαθητική του ηλικία πάλευε και παλεύει για Ελλάδα, Άργος και Οικογένεια. Χωρίς κρυφές σκέψεις και ιδιοτέλεια. Χωρίς το φόβο σύγκρουσης με τα συμφέροντα και χωρίς προσωπικά οφέλη.

Αυτόν «τον δικό τους άνθρωπο, με την δημιουργική τρέλα», επέλεξαν οι Αργείοι να τους προστατέψει και να τους οδηγήσει στα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου και στα ακόμα πιο δύσκολα που ήρθαν στη συνέχεια.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Το αποτέλεσμα δικαίωσε το ένστικτο των Αργείων και την κρίση των Δημοτών. Ο Καμπόσος, πήρε το τιμόνι ενός Δήμου που «ρετάριζε από τα χρέη και την διασπάθιση πόρων» και τον οδήγησε στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη.

Δεν θα αναλώσω τον χρόνο σας καταγράφοντας τα έργα του, θα πω μόνον ότι είναι ο δήμος της Πελοποννήσου που κατασκεύασε έργα πολλών εκατομμυρίων με χρηματοδότηση «ιδίων πόρων» (π.χ. Αίθουσα Τέχνης Μέγας Αλέξανδρος, Δημοτικό Κολυμβητήριο κ.α.). Συγχρόνως ξεχρέωσε τον Δήμο και την ΔΕΥΑΑΡΜ από χρέη πολλών εκατομμυρίων απαλλάσσοντας τους δημότες από την καταβολή επαχθών τόκων. Αυτό σημαίνει νοικοκυροσύνη και πρόγραμμα. Όπως θα το έλεγε ένας νεώτερος «σωστό Management». (Άλλωστε, βραβεύθηκε και διεθνώς για αυτή του την ικανότητα).

Απέναντί του “τρεκλίζουν” άνθρωποι μηδενικής προσφοράς προς το σύνολο (άλλοι λόγω ηλικίας και άλλοι λόγω ανικανότητας) οι οποίοι έχουν δημιουργήσει την «Ομάδα των Αρνητών της Πραγματικότητας και της Προόδου». Με μόνο κίνητρο την ικανοποίηση μιας προσωρινής δημοσιότητας, φέρονται σαν κακομαθημένα μαμόθρευτα που τσιρίζουν επιδιώκοντας ένα χάδι ή μια κατραπακιά από τους γονείς τους ή τον δάσκαλο.

Υλοποιώντας την στρατηγική της “Κάθετης – δομικής αντιπολίτευσης” που πρώτος είχε καθιερώσει ο Κώστας Σημίτης, επιδιώκουν την απαξίωση κάθε έργου, κάθε δράσης και κάθε ιδέας που προωθεί ο Δημήτρης Καμπόσος πετυχαίνοντας να  καλύπτει κενά υποδομών ή ομορφαίνοντας τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Προφανώς δεν έχουν επίγνωση ότι τελικά γελοιοποιούνται οι ίδιοι και βλάπτουν την πόλη τους δυσφημώντας τα πάντα μέσω “Αθηναϊκών παραρτημάτων τους”.

Η πρόσφατη προσπάθεια που κάνουν για να απαξιώσουν την δημιουργία νέων σημείων που ομορφαίνουν την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και προκαλούν τουριστικό ενδιαφέρον, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Προφανώς, τους ενοχλεί αφόρητα να βλέπουν Αργείους και επισκέπτες να φωτογραφίζονται μπροστά το άγαλμα του Ηρακλή και στο Συντριβάνι των Λεόντων και των Δαναΐδων. (Αν οι πληροφορίες μου είναι αληθινές, ένας από αυτούς έστειλε σε φίλο και δική του φωτογραφία).

Θα έλεγα πως, αυτό το αυτοκαταστροφικό πάθος των  «Αρνητών της Πραγματικότητας και της Προόδου», πρέπει να τιθασευτεί. Δεν βοηθά κανένα. Ούτε τους ίδιους.

Η αυτοδιοικητική πραγματικότητα για τον Δήμο Άργους Μυκηνών, για τα επόμενα –πολλά- χρόνια έχει όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ!

Ας συμφιλιωθούν με την ιδέα αυτή, ας αφοσιωθούν στην οικογένεια και την δουλειά τους και ας απολαύσουν όσα (και προς το δικό τους όφελος) δημιουργεί ο Ηγέτης που επέλεξε να μείνει την πόλη του προσφέροντας, αρνούμενος τις Σειρήνες της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής.