Γιάννης Γιαννάκενας: Ο δημιουργός των εκδόσεων “Πελασγός” που διασώζει την Ιστορία των Ελλήνων

222
Γιάννης Γιαννάκενας

Mε περισσότερους από 600 τίτλους ως εκδοτική παρακαταθήκη στις Εκδόσεις “Πελασγός” και άλλους 100 στις Εκδόσεις “Ρήσος”, ο Γιάννης Γιαννάκενας, δικαίως θεωρείται ο μεγαλύτερος ελληνικός εκδοτικός οίκος που ειδικεύεται σε θέματα Πατριωτικού και Εθνικιστικού περιεχομένου.

Καταξιωμένοι ιστορικοί συγγραφείς όπως οι: Ιωάννης Μπουγάς, Ιωάννης Χολέβας, Μάνος Χατζηδάκις, Γιώργος Κουρκούτας, Κώστας Μπαρμπής, Ιωάννης Αθανασόπουλος και πολλοί άλλοι, εμπιστεύθηκαν τα πονήματά τους με πλήθος τίτλων, στο επιτελείο που περιβάλλει τον χαλκέντερο εκδότη.

Οι επιθέσεις των παρακρατικών αριστερών υπηρετών του συστήματος, κόστισαν τρεις φορές την πλήρη καταστροφή του Βιβλιοπωλείου του Γιάννη Γιαννάκενα, το οποίο αναγεννήθηκε, κυριολεκτικά από τις στάχτες του, χάρις στην ουσιαστική βοήθεια των φίλων. Γι’ αυτό και έχει πλέον το όνομα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ (Χαρ. Τρικούπη 14, εντός στοάς, τηλ: 210.3628976).

Για τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, τίτλοι των οποίων προσφέρονται πολλές φορές από την “Κυριακάτικη Δημοκρατία” και την “Κυριακάτικη ΕΣΤΙΑ”, μπορείτε να ακούσετε περισσότερα με λόγια του ίδιου του εκδότη στον σύνδεσμο:

https://protagonistes.tv/giannis-giannakenas-o-ekdotis-pou-diasozei-tin-istoria-ton-ellinon/