Το υπερσύγχρονο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Άργους θα διαθέτει Αίθουσα Τύπου και Αντιντόπινγκ

103

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022 η συνάντηση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα που είχε ως αντικείμενο τον έλεγχο της προόδου του υπό χρηματοδότηση υπερσύγχρονου Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο Άργους.

Το, Ευρωπαϊκών διεθνών προδιαγραφών Κλειστό Γυμναστήριο θα κατασκευασθεί σε χώρο δίπλα από το Δημοτικό Κολυμβητήριο και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, παράλληλα με την εξυπηρέτηση των πολιτών και των αθλητικών ομάδων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος παρουσίασε τα σχέδια του γηπέδου στον Υπουργό κ. Πέτσα και τον ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες προχωρούν με ταχύτατο ρυθμό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του γυμναστηρίου το κατατάσσουν στα πιο σύγχρονα της Ευρώπης όπου και θα μπορεί να φιλοξενεί ευρωπαϊκούς αγώνες αθλημάτων σάλας.

Το κτίριο έχει έκταση  3.200 τετραγωνικών μέτρων  και ύψος 16,5 μέτρα ενώ οι 1150 θέσεις των θεατών είναι και στις τέσσερις πλευρές  του (τύπου αρένα).

Θα διαθέτει αίθουσα τύπου, αίθουσα αντιντόπινγκ, τέσσερα(4) αποδυτήρια , χώρους ΑμΕΑ.

Πρόκειται για μεταλλική κατασκευή με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α με μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα καθώς διαθέτει φωτοβολταικά και ηλιακά που βοηθούν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.