Το Μαξίμου είναι σταθερό. Οι ένοικοι διαφέρουν

76
Κατά τα πρότυπα του Ιανού

Γράφει (μεταξύ άλλων) ο Κώστας Βαξεβάνης στο Documento με αφορμή την διαδικασία απολογίας του στην ανακρίτρια για την υπόθεση Novartis.

«Στην παρούσα φάση και όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το να υπερασπιστώ την αθωότητά μου είναι το λιγότερο. Με μια Δικαιοσύνη που κινείται στα όρια της συνεχούς ενοχής όλοι είμαστε δυνάμει ένοχοι και αυτό είναι πρόβλημα σε μια δημοκρατία. Ο αόρατος μηχανισμός που λειτουργεί στη Δικαιοσύνη είναι σε ευθεία σχέση με το Μαξίμου. Ο Μητσοτάκης έχει αλώσει όλους τους αρμούς της εξουσίας και επιχειρεί να τους μετατρέψει σε παρακρατικά όργανα. Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ, υπό τον άμεσο έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρακολουθούσε με επίσημο αίτημα περί «εθνικής ασφάλειας» τον δημοσιογράφο Νάσο Κουκάκη, ο οποίος ερευνούσε σκάνδαλα τραπεζών. Οι ερευνώμενοι τραπεζίτες και οι συνεργοί τους αμνηστεύτηκαν με νόμο Μητσοτάκη, ενώ όταν ο δημοσιογράφος αντιλήφθηκε την παρακολούθηση και απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για να μη δικαιούται να πάρει τα στοιχεία που αποδείκνυαν την παράνομη παρακολούθηση.

Το κράτος μετασχηματίζεται σε παρακράτος και οι δύο θεσμοί που μπορούν να αντισταθούν, η Δικαιοσύνη και η δημοσιογραφία, έχουν μετατραπεί σε τμήματα ενός αόρατου μηχανισμού επιβολής των αντιθεσμικών επιλογών των πραγματικών εχθρών της δημοκρατίας».

Στην πιθανή ερώτηση «αν ασπάζομαι τους ισχυρισμούς του Κώστα Βαξεβάνη» θα σας έλεγα ναι, υπό μία προϋπόθεση. Να ξαναδιαβάσετε το κείμενο και όπου Μητσοτάκης να βάλετε Τσίπρας. Βλέπετε, το σύστημα είναι σύστημα και η εναλλαγή των παικτών για λόγους προσαρμογής σε νέα δεδομένα, δεν αλλάζει από μόνο του. Η διαπλοκή είναι δομικό στοιχείο του κόμματος των πολιτικών κομμάτων.

Π.Ι.Δ.