Πρόταση “ασπίδα” για το ρεύμα, μέσω Δημοτικής Πρωτοβουλίας

172

Δ.Τ-Επείγουσα ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι-αιρετοί του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Απευθύνομαι σε εσάς με μια πρόταση-έκκληση που χρήζει τάχιστης εγρήγορσης και υλοποίησης. Η κοινωνία βοά και δεν μπορεί να περιμένει. Η κοινωνία που μας ψήφισε και μας εμπιστεύτηκε να την εκπροσωπούμε για όλα τα θέματα που την απασχολούν. Ακόμα και εάν αυτά είναι πέρα από τα όρια του Δήμου μας. Εφόσον όμως επηρεάζουν άμεσα και καταλυτικά (και) τους Δημότες μας, δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια.

Κάθε ημέρα υπάρχουν πάνω 1000 διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν και στο Δήμο μας φυσικά. Το φαινόμενο θα ενταθεί (δυστυχώς), όπως πλέον το λένε ανοιχτά και χωρίς αιδώ όλοι οι πολιτικοί (και όχι μόνο) παράγοντες της χώρας.

Εκτιμώ ότι μπορούμε πλάι- πλάι (κανείς δεν υπολείπεται κανενός) να κάνουμε ότι μπορούμε ανθρωπίνως, ώστε να γίνουμε ανάχωμα του να μην στερηθεί κανένας (το τέλειο) αυτό το πολύτιμο αγαθό. Ένα αγαθό που είναι προαπαιτούμενο αξιοπρέπειας και πραγματική καθημερινή ανάγκη.

Προτείνω ως Δημοτικό Συμβούλιο (τάχιστα επαναλαμβάνω-γιατί κάθε ημέρα χωρίς ρεύμα σε σπίτι/επιχείρηση/χωράφι κλπ  είναι ντροπή και «θάνατος») να δημιουργήσουμε ένα γραφείο που θα δέχεται τα αιτήματα ¨μη διακοπής¨-¨επανασύνδεσης¨-¨διακανονισμού¨-¨άρνηση πληρωμής ρήτρας¨ ή ¨ καταγγελία μονομερούς τροποποίησης συμβολαίου από πάροχο¨ κλπ, από Δημότες μας.

Προτείνω όλες αυτές οι αιτήσεις να προωθούνται στο τοπικό δικαστήριο για ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ή ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ(ή ότι άλλο προκύπτει), όπως ήδη έχει συμβεί κατά μόνας ή ομαδικά σε άλλα μέρη της χώρας.

Στη διάθεση όλων, οποιεσδήποτε βελτιώσεις σε αυτή την αρχική μας ιδέα. Το ζητούμενο όμως επαναλαμβάνω είναι η ταχύτητα, όπως όλοι καταλαβαίνετε.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου-Επικεφαλής Παράταξης ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ.