Πάσχα στην όμορφη Ερμιονίδα που αγαπάμε!

61

Με ξεχωριστές εκδηλώσεις υποδέχεται η Ερμιονίδα τον επισκέπτη που θα την επιλέξει για τις Πασχαλινές διακοπές.

Η Ερμιόνη, το Πορτοχέλι και τα Δίδυμα ”φορούν τα καλά τους” και σας περιμένουν, ώστε να σας καταστήσουν κοινωνούς στα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Το φαντασμαγορικό Κάψιμο του Ιούδα, την Κυριακή του Πάσχα στην γραφική Ερμιόνη και στο κοσμοπολίτικο Πορτοχέλι, αποτελεί θεσμό εδώ και πολλές δεκαετίες, τον οποίο οι κάτοικοι κάθε φορά εξελίσσουν με την βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να παρέχουν ένα υπερθέαμα αντάξιο των περιστάσεων και της δυναμικής που παρουσιάζει η Ερμιονίδα με την πάροδο των χρόνων.

Η «γιορτή της τουλίπας» στην οποία αποθεώνεται το ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα φυτό, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα του Πάσχα στο όμορφο χωριό Δίδυμα με τα ατελείωτα λιβάδια άγριας τουλίπας,

Οι επισκέπτες μπορούν να κόψουν και να φτιάξουν μια ανθοδέσμη τουλίπες απολαμβάνοντας συγχρόνως τα δρώμενα που γίνονται προς τιμήν της.

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1962.

Σημαντικό ρόλο στον τουρισμό και την προσέλκυση των τουριστών σε έναν προορισμό διαδραματίζουν οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε αυτόν. Η επιθυμία ενός εν δυνάμει τουρίστα να έλθει σε επαφή με την κουλτούρα ενός τόπου, μέσω της συμμετοχής ή παρακολούθησης μίας εκδήλωσης αποτελεί εκείνο το ειδικό ενδιαφέρον που οδηγεί στην ανάπτυξη του τουρισμού ενός προορισμού. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα ενός τόπου, ο οποίος διοργανώνει μια εκδήλωση, είναι η τεράστια προώθηση και προβολή της σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει!

«Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν στοιχεία και αντικείμενα προσέλκυσης τουριστών, οι οποίοι έχουν ως κίνητρο επίσκεψης είτε τον πολιτιστικό τουρισμό είτε συγκεκριμένα, την παρακολούθηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ως πολιτιστικό στοιχείο του προορισμού Ερμιονίδα δεν αποτελούν πλέον αποκλειστικό προνόμιο των κατοίκων της, αλλά και ένα μέσο τουριστικής ανάπτυξης. Άλλωστε, το σημαντικότερο κίνητρο που ωθεί μια μεγάλη μερίδα τουριστών στην πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στον τόπο μας είναι η γνωριμία με το τοπικό πολιτιστικό τοπίο.

Από την αρχαιότητα, ο ρόλος των εκδηλώσεων ήταν ο εορτασμός των ηθών και εθίμων αλλά και η διατήρηση των παραδόσεων. Αποτελούσαν τρόπο έκφρασης των κοινωνιών και των πολιτισμών. Μάλιστα στην αρχαία Ελλάδα, όλες οι πόλεις οργάνωναν ένα σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων πολιτιστικού, αθλητικού ή θρησκευτικού περιεχομένου.

Έτσι σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού αλλά και την οικονομική ενίσχυση από χορηγούς :

Ενισχύουμε τους λόγους ώστε να επισκεφθεί κάποιος την Ερμιονίδα.

Ενισχύουμε τους επαγγελματίες του Τουρισμού.

Ενισχύουμε την τοπική Οικονομία.

Προάγουμε τον Πολιτισμό.

Αναδεικνύουμε το τουριστικό προϊόν».