Ο Τάσος Τόκας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου

75

Με δήλωσή του ο δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας (επικεφαλής της παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία τέθηκε η βάση ανατροπής (λόγω αντισυνταγματικότητας) των απαράδεκτων παρεμβάσεων που επιχειρήθηκαν προ τριετίας, με το νόμο Θεοδωρικάκου, εις βάρος της ουσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τάσος Τόκας

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων «…Βεβαίως μέχρι το τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου χρειάζεται προσοχή για να μη σταματήσουν οι δραστηριότητες των δήμων και εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα θα γυρίσουν οι αρμοδιότητες στο σύνολό τους στο δημοτικό συμβούλιο.
Θεωρώ πως όλες αυτές οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στα συλλογικά όργανα στην επόμενη τετραετία,  με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η τρίτη απόφαση του Γ’ Τμήματος για αντισυνταγματικότητα διατάξεων των «νόμων Θεοδωρικάκου»: η πρώτη αφορούσε τις αλλαγές στον τρόπο ορισμού αντιδημάρχων σε νησιωτικές δημοτικές ενότητες της χώρας και η δεύτερη τις μεταβολές στον τρόπο ανάδειξης προέδρων κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων. Αμφότερες έχουν παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ».