Οι συμφωνίες της Μάλτας, ο πόλεμος της Ουκρανίας και η τρομοκρατία της πείνας και του έρωτα

205

του Παύλου Δαγρέ

Ο Παύλος Δαγρές είναι γνωστός στο πανελλήνιο για την μαχητική του προσωπικότητα που επικεντρώνεται σε θέματα Εθνικού προβληματισμού και καταπολέμησης της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.

Είναι λιγότερο γνωστές οι εντυπωσιακές επιδόσεις του σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και σε μαχητική αρθρογραφία “προφητικού χαρακτήρα”.

Παύλος Δαγρές

Τον θυμηθήκαμε, αυτές τις ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία και της επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης, καθώς, πολύ ενωρίτερα είχε προβλέψει και είχε αναφερθεί σε αυτά, με “προφητικά άρθρα του” στις πανελλαδικές εφημερίδες ΑΥΡΙΑΝΗ (25-1-1990), το ΠΑΡΟΝ (Δεκέμβριος 2002) και στην τοπική εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Οκτώβριος 2016).

Τα παραθέτουμε για να τιμήσουμε έναν σκεπτόμενο πολίτη και να παρακινήσουμε όλους τους άλλους να μάθουν να βλέπουν πίσω από την κουρτίνα (των συμφερόντων ή της άγνοιας).

Να σημειώσουμε ακόμη ότι, ο Παύλος Δαγρές, εκπρόσωπος του Σωματείου «Ένωση Πολιτών Κατά της Διαφθοράς» έκανε προσφάτως, πολύ δυσοίωνες προβλέψεις για τις εξελίξεις εντός Ελλάδος: «Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα ακολουθήσουν ανεξέλεγκτες, πολυδιάστατες και επώδυνες εσωτερικές καταστάσεις. που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ευελπιστώ να μην οδηγηθούμε σε ακραίες και διχαστικές αντιδράσεις. Εύχομαι δε, να μην ξαναχρησιμοποιηθεί για τον εξαγνισμό της ΣΩΤΗΡΙΑΣ της χώρας ο χώρος πλησίον του νοσηλευτικού ιδρύματος ΣΩΤΗΡΙΑ πριν από εκατό χρόνια”

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ (25-1-1990)

Τι Μάλτα τι Γιάλτα

Μπαίνουμε διστακτικά δειλά αβέβαια στη νέα δεκαετία του ενενήντα και ποιος γνωρίζει τι μας περιμένει τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσονται. Σίγουρα η χρονική αυτή περίοδος είναι καθοριστική θα σηματοδοτήσει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η δεκαετία του ογδόντα έκλεισε ένα κύκλο αυτόν που άρχισε στη Γιάλτα. Το ενενήντα ανοίγει μία νέα σελίδα αυτή που προλογείται από τη συμφωνία στη Μάλτα. (ΣΗΜ: Μεταξύ ΡΗΓΚΑΝ – ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ)

Όσο ανεξέλεγκτα και αν φαίνονται τα γεγονότα δεν είναι ακατόρθωτο να κάνουμε μία πρόβλεψη για το που μας οδηγούν.

Δεδομένου ότι η οικονομικοπολιτική σύγχυση που επικρατεί σήμερα είναι φαινόμενα της κρίσης που διέρχεται το καπιταλιστικό σύστημα είτε αυτό εμφανίζεται σε χώρες με προσωπείο φιλελεύθερο, δημοκρατικό, ή σοσιαλιστικό είναι το ίδιο, η ουσία δεν μεταβάλλεται. Ότι και να κάνουν τα καπιταλιστικά κράτη δεν μπορούν να απαλλαγούν από το θανάσιμο εναγκαλισμό των αντιθέσεων.

Η ανισομέρεια η αλματική ανάπτυξη των κυριοτέρων καπιταλιστικών χωρών συντελεί ώστε οι ζώνες επιρροής αυτής ή εκείνης της δύναμης να μην αντιστοιχούν πιά προς την οικονομική και στρατιωτική ισχύ.

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ

Η επανενοποίηση της Γερμανίας απαιτεί να αναλάβει ηγεμονικό ρόλο με δικούς της χώρους επιρροής που θα αντιστοιχούν στην οικονομική και στρατιωτική της ισχύ. Η αναζωπύρωση και αναβίωση του ναζισμού πράγμα πολύ πιθανόν θα συντελέσει στη δημιουργία μιας πιθανής Ευρωσύγκρουσης που δεν θα δυσαρεστήσει καθόλου τις δύο υπερδυνάμεις.

Θα ενεργοποιηθούν για να επιβάλλουν και να εγγυηθούν την ειρήνη με το νέο μοίρασμα που θα κάνουν στην εξασθενημένη Ευρώπη. Οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αποτρέψουν έναν πόλεμο είναι οι δημοκρατικές λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις που δεν έχουν εγκλωβιστεί από κατευθυνόμενες ξενόδουλες διορισμένες ηγεσίες.

Τα ταυτόχρονα γεγονότα σε Ρουμανία και Παναμά επιβεβαιώνουν την αρμονική συνεργασία των δύο υπερδυνάμεων σύμφωνα με το πνεύμα της ΜΑΛΤΑΣ. Η απαράδεκτη σφαγή στη Ρουμανία που μπορούσε να είχε αποτραπεί αποτελεί σημείο απομάκρυνσης των λαών από τα αριστερά κόμματα.

Ο προλεταριακός διεθνισμός παλιά αρχή του κομμουνισμού κατέρρευσαν σαν μύθος αφού και οι χώρες του υποτιθέμενου υπαρκτού σοσιαλισμού στην πράξη την είχαν καταργήσει. Θα επικρατήσει νέα ιδεολογία και στην εργατική τάξη που θα κυριαρχείται από το «ο καθένας για τον τόπο του» καθένας για τον εαυτό του.

Αυτό θα διευκολύνει να εμφανιστούν ευκολότερα και να αναπτυχθούν νέα «Εθνικιστικά κινήματα» που σε μερικές περιπτώσεις θα εκδηλωθούν και σαν «έξαρση θρησκευτικού φανατισμού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ (Δεκέμβριος 2002)

Η Τρομοκρατία της πείνας και η τρομοκρατία του έρωτα

Φαίνεται πως ο αποκαλούμενος «ιός των τρελών αγελάδων» παράλληλα με τον ιό του «AIDS» θα γίνουν στο μέλλον μάστιγα για το ανθρώπινο Γένος. Θα λάβουν μορφή σαρωτικής επιδημίας.

Πιθανόν οι δύο ασθένειες να συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς. Να έχουν τους ίδιους παρασκευαστές γονείς. Να εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό ελάχιστων σκοτεινών ανθρώπων. Να δηλητηριάζουν όμως την πολύπαθη ζωή μας. Με δυσκολία «ΤΡΕΦΕΤΑΙ» σήμερα ο άνθρωπος με φόβο σε πολλές περιπτώσεις κάνει «ΕΡΩΤΑ».

Δύο πολύτιμα αγαθά της ζωής τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Ένοχα και ύποπτα για την υγεία κατέστησαν τα «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ» μας αγαθά.

Πρώτα όμως πρόλαβαν να τα μολύνουν. Φορείς νόσων κατάντησαν σήμερα τις συμπαθέστατες αγελάδες ζώα ιερά σύμβολα πλούτου αφθονίας και υγιεινής διατροφής του ανθρώπου. Δεν έκαναν επιλογή τυχαία. Από κει έπρεπε να ξεκινήσουν την τρομοκρατία της «ΠΕΙΝΑΣ»

Όταν ολοκληρώσουν τον σχεδιασμένο κύκλο της; έλλειψης τροφίμων σύγχυση και πανικός θα επικρατήσει στις κοινωνίες. Οι άνθρωποι τρομαγμένοι ανήσυχοι θλιμμένοι θα αναζητήσουν άλλες διαφορετικές πηγές.

Τέλος θα συμβιβαστούν να δεχθούν λύσεις αυτές που οι «ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ» υπό τύπου προσφοράς θα τους επιβάλλουν και θα τους παρουσιάσουν ως υγιεινά και εγγυημένα. Δηλαδή χημικά βιομηχανικά σκευάσματα, ίδια για όλους τους λαούς.

Οι λαοί τρομαγμένοι θα έχουν αρνηθεί τις εθνικές διατροφικές ιδιαιτερότητες. Παράλληλα και με το «AIDS» θα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της τρομοκρατίας του «ΕΡΩΤΑ» Η φοβερή ασθένεια σήμερα θερίζει. Ολόκληρους πληθυσμούς περιοχών αφανίζει. Μόνο στη Ν. Αφρικανική Ένωση πεθαίνουν κάθε μένα δύο χιλιάδες άνθρωποι. Τα κομπιούτερ στο μέλλον ίσως υποκαταστήσουν και τις ιδιαίτερες ανθρώπινες σχέσεις. Άλλωστε στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ τα άτομα αντιστοιχούν στα σύγχρονα μέσα παραγωγής στις Νέες Τεχνολογίες της «Νανοηλεκτρονικής» ως Ενιαία Συντονισμένα «ΡΟΜΠΟΤ».

Πριν γίνει αυτό η Τρομοκρατία της Πείνας και του Έρωτα θα έχει προηγηθεί.