Με αφορμή την Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων

64

Με αφορμή την Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την πολύπλευρη δράση που αναπτύσσει ο Δήμος Ευρώτα, στον έλεγχο της υγείας και του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να συμβιώνουν αρμονικά με τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα Δήμος Ευρώτα:

  1. Έχει ιδρύσει Δημοτικό Κτηνιατρείο στο οποίο πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές σημάνσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Μέχρι σήμερα έχουν σημανθεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί 726 αδέσποτα ζώα.
  2. Παρέχει τη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση ζωονόσων και λοιπών ασθενειών των αδέσποτων ζώων.
  3. Έχει δημιουργήσει 14 σημεία σίτισης αδέσποτων ζώων τοποθετώντας ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες. Η σίτιση πραγματοποιείται από υπαλλήλους του Δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με φιλόζωους πολίτες.
  4. Με τη συνδρομή του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Δ. Ευρώτα «Η Φροντίδα» έχει πραγματοποιήσει 165 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.
  5. Κύκλος επισκέψεων σε σχολεία σχετικά με την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή της φιλοζωίας της νέας γενιάς.

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή τονίζει ότι: «Σε όσους ισχυρίζονται ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν υπάρχει ο χρόνος και η πολυτέλεια για ενασχόληση με τέτοια ζητήματα, απαντούμε ότι η αντίσταση στην ηθική κρίση και η προάσπιση αρχών και δικαιωμάτων είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν την παρακμή».

 

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος διαχείρισης  αδέσποτων ζώων, η δημοτική αρχή προτείνει την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Ενημερώστε το Δήμο για οποιοδήποτε αδέσποτο χρήζει βοήθειας στα τηλέφωνα 2735041883 και  2735360225.