Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και σπατάλες 100.000 ευρώ σε “επαχθή σύμβαση”, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι Ναυπλίου

50

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου, δύο δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και σπατάλες 100.000 ευρώ, που προβλέπονται στην προς υπογραφή σύμβαση του Δήμου με την ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων

Την Τετάρτη 27- 4 -22 καλούμαστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) με σκοπό την έγκριση ή όχι συμφώνου συνεργασίας του Δήμου Ναυπλιέων, με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ» και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αλήθεια γιατί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι μικτής (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) όπως γίνονται οι συνεδριάσεις τόσο καιρό;
Μήπως φοβάστε τη δημοσιοποίηση των απαράδεκτων όρων της σύμβασης;
Με τη συγκεκριμένη σύμβαση ο δήμος Ναυπλιέων υποχρεούται να:
1. Παρέχει επαγγελματικό χώρο πλήρως εξοπλισμένο και επιπλωμένο για να στεγάσει τα γραφεία της εταιρείας
2. Παρέχει ένα διοικητικό υπάλληλο.
3. Παρέχει με δικά του έξοδα:
· Τη μεταφορά του προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας από το αεροδρόμιο στο Ναύπλιο και αντίστροφα
· Τη διαμονή του προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για περίοδο τριών ημερών
4. Παρέχει με δικά του έξοδα τη διαμονή και τη μεταφορά των μελών της εταιρείας που θα παρευρεθούν στα συνέδρια που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία, καθώς επίσης και τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο Ναύπλιο και αντίστροφα.
5. Καταθέτει κάθε χρόνο 45.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.

Ανταποδοτικά η Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χειροσφαίρισης οφείλει:
1. Να μεταφέρει την έδρα της στο Ναύπλιο.
2. Να διοργανώνει ένα αθλητικό γεγονός στο Ναύπλιο.
3. Να διασφαλίσει την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου σε όλα τα γεγονότα ανά τον κόσμο.
Το ερώτημα είναι, ποιοι ωφελούνται από αυτή τη σύμβαση; Ποια σκοπιμότητα και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Γιατί η δημοτική αρχή επιλέγει να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ το χρόνο με αντάλλαγμα δημόσιες σχέσεις;
Το σίγουρο είναι ότι οι δημότες Ναυπλίου δεν έχουν να ωφεληθούν σχεδόν τίποτα από τέτοιες συμβάσεις. Ενώ θα υποχρεωθούν να συνεισφέρουν από την τσέπη τους για άσκοπες εξυπηρετήσεις.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει την εισήγηση γιατί εναντιωνόμαστε στη λογική να πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν άλλοι είτε σε χρήμα είτε σε δημόσιες σχέσεις είτε σε ταξιδάκια αναψυχής.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ναυπλίου
Κώστας Γκόνης
Μαρία Αλημπέρτη»

Να θυμίσουμε ότι από τις 5 Ιανουαρίου 2022 η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης μεταφέρθηκε από τη Ρώμη στο Ναύπλιο, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, που ενέκρινε το κογκρέσο της MHC το 2019, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου Zoran Radojicic.

Η Μεσογειακή Συνομοσπονδία απαρτίζεται από 24 χώρες.