Θα γιορτάσουν με δύο συναυλίες, σε Άργος και Ν. Κίο, τις Παγκόσμιες Ημέρες Πιάνου και Παιδικού βιβλίου

59

Οι «Παγκόσμιες Μέρες» του πιάνου (29 Μαρτίου) και του παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) θα γιορτασθούν από τους μαθητές και τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους. Για τον σκοπό αυτό ετοίμασαν δύο εκδηλώσεις στο Άργος και στην Ν. Κίο, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022:

Η «Παγκόσμια Μέρα του Πιάνου» είναι η 88η μέρα του χρόνου, όσα και τα πλήκτρα του πιάνου! Αφιερωμένη στο πιάνο, η συναυλία του Ωδείου θα γίνει στην «Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος», στις 11.30 π.μ. Οι μαθητές του Ωδείου θα προσφέρουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα πολλών συνθετών και εποχών: Bach, έργα της κλασικής και της ρομαντικής εποχής, ως τον Debussy, τον Bartók και τον 20ο αιώνα, τη σύγχρονη μουσική κινηματογράφου. Θα παρουσιαστούν παράλληλα κείμενα για το πιάνο μεγάλων συνθετών, σολίστ, παιδαγωγών – όπως οι R. Schumann, H. Neuhaus, I. Philipp, Ρ. Κυριακού – καθώς και ένα παραμύθι για την κατασκευή του πιάνου, της Μαρίας Κυνηγού-Φλάμπουρα με μουσικές παρεμβάσεις.

Μαζί με την «Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου» θα τιμηθεί ο διαχρονικός, κορυφαίος παιδικός συγγραφέας Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν. Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κίου και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους από τις τάξεις  του βιολιού, του φλάουτου, της κιθάρας και του πιάνου ετοίμασαν μαζί ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι, που θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Κίου, στις 17.30. Ρυθμικά παιχνίδια και πολλή μουσική θα συνοδεύσουν την αφήγηση-δραματοποίηση του περίφημου παραμυθιού «Το μπαούλο που πετάει» του Άντερσεν.