Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου

84

Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται φέτος για την Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022 λόγω της σύμπτωσής της με την αργία της Κυριακής.

Την Δευτέρα, απαγορεύεται γενικά η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός αυτών που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, ημέρα έναρξης των Ενδιάμεσων Εαρινών Εκπτώσεων είναι η Τρίτη, 3 Μαΐου 2022 και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Κυριακή 15 Μαΐου 2022.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων να μετατεθεί χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.
Ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου, ενημερώνει ότι «Για την 8η Μαΐου 2022 (κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου, με αριθμό πρακτικού 296 /8-4-2019), προτείνεται να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα Εμπορικά Καταστήματα για τις Κυριακές των Ενδιάμεσων Εκπτωτικών Περιόδων, διότι η εν λόγω ημέρα δεν έχει αξιόλογο εμπορικό ενδιαφέρον. Εάν κάποιο κατάστημα επιθυμεί, μπορεί να είναι ανοιχτά εφ’ όσον ο Νόμος το επιτρέπει. (Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 8 Μαΐου, είναι προαιρετικές)».
Στην ίδια ανακοίνωση ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου, υπενθυμίζει ότι «Πάγιο αίτημα της Ε.Ε.Σ.Ν. είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων (εαρινών και φθινοπωρινών), καθώς ο θεσμός κρίνεται αναχρονιστικός, ανούσιος και εν τέλει παραπλανητικός για το καταναλωτικό κοινό αλλά και για τις επιχειρήσεις.
Παρά τις κατά καιρούς θετικές αναφορές του αρμόδιου Υπουργού σε σχέση με αυτό μας το αίτημα, βλέπουμε ότι τίποτα δεν αλλάζει και παραμένουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δίνοντας χώρο σε επιτήδειους να μπερδεύουν τους καταναλωτές και να αναστατώσουν την αγορά».