Ημερίδα εκπαιδευτικών: «Από την Κίο της Βιθυνίας στη Νέα Κίο της Αργολίδας»

69

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α. /Κ.Π.Ε.) Νέας Κίου, με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τιμώντας την πόλη που το στεγάζει και το στηρίζει επί 16 έτη, σε συνεργασία με την Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου του Δήμου Άργους –Μυκηνών, τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, θα υλοποιήσει την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 από 10:00 έως 13:30, Ημερίδα δια ζώσης, με τίτλο: «Από την Κίο της Βιθυνίας στη Νέα Κίο της Αργολίδας».
H Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας και θα ολοκληρωθεί με βιωματικές δράσεις στο Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου.
Στόχος της Ημερίδας είναι η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων στοιχείων που αφορούν στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των Προσφύγων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες μέχρι τη Νέα Κίο, καθώς και στην ανθρώπινη προσπάθεια και εργασία των Μικρασιατών, όταν εγκαταστάθηκαν στην ελώδη περιοχή που τους δόθηκε, για την όσο το δυνατόν «Αειφορική» διαχείριση και διαμόρφωση ενός νέου «δικού τους» αστικού χώρου, που εξελίχθηκε στον οργανωμένο οικισμό της Νέας Κίου με τη δική του επαγγελματική και κοινωνική ζωή.