Ελληνίδες Θεές στη κορυφή του κόσμου

104

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο μετά από 20 χρόνια για το ελληνικό ανσάμπλ

Με μία τεράστια επιτυχία, ανάλογη της οποίας δεν είχε υπάρξει για την ελληνική ρυθμική γυμναστική εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της Σόφιας, όπου η Εθνική ανσάμπλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες!

Η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι) θριάμβευσε στον τελικό του αγωνίσματος με 24,100 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου, φτάνοντας σ’ ένα κατόρθωμα που παρέμενε απλησίαστο έπειτα από το 2003 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ορλεάνης.

Η Άννα Κορακάκη προσέθεσε ακόμη μια επιτυχία στο βιογραφικό της, αφού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ρίο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι.

Έξι χρόνια μετά από την διπλή επιτυχία που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Άννα Κορακάκη γύρισε στη Βραζιλία και προσέθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στο παλμαρέ της. Αυτή τη φορά το ασημένιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ρίο, στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι.

Άννα Κορακάκη

Στο ίδιο σκοπευτήριο που πήρε τα δύο μετάλλια το καλοκαίρι του 2016, η Άννα Κορακάκη μονομάχησε με τη Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία, με τις δύο αθλήτριες να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία και να ισοβαθμούν. Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία για βολή – βολή ανάμεσά τους, με την Ζοράνα Αρούνοβιτς να είναι πιο εύστοχη και να παίρνει τη νίκη στον τελικό.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καμίλ Γεντρεζέφσκι από τη Γαλλία.