Ποιος ευθύνεται για τις διακοπές του ρεύματος στο Ναύπλιον κ. Δήμαρχε*;

73

Τον τελευταίο καιρό το Ναύπλιο και δη το ιστορικό κέντρο βιώνει συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Ίσως να  είμαστε η πόλη όπου μάλλον γίνονται οι περισσότερες διακοπές ρεύματος. σε όλη την Ελλάδα;

Τις πταίει;

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι κολοσσιαίες

Ποτέ δεν έχει ενσκήψει στο θέμα που αφορά την ίδια την επιβίωση της πόλης. Ποτέ δεν έχει συζητηθεί το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επί χρόνια το ζητούμενο για τις δημοτικές αρχές των τελευταίων δεκαετιών ήταν οι επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεων και εκτός οικισμών, για να λαμβάνουν οι νεοανεγειρόμενες κατοικίες ρεύμα χωρίς να πληρώσουν για την επέκταση του δικτύου. Ο ευρύτερος Δήμος οφείλει στην ΔΕΗ και κατ΄επέκταση στον ΔΕΔΔΗΕ, οπότε και η δυνατότητά του για πιέσεις είναι εξασθενημένη.

Αλλά το κυριότερο και βασικότερο είναι ότι η Δημοτική Αρχή έχει αδιαφορήσει στα αιτήματα του  ΔΕΔΔΗΕ για παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση των αναγκαίων υποσταθμών ηλεκτρικού ρεύματος για να επιτευχθεί η ευστάθεια του συστήματος και για να δοθούν νέες παροχές. Είναι γνωστό ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αρνηθεί νέες παροχές μεγάλης ισχύος στο ιστορικό κέντρο διότι επαρκές ρεύμα δεν υφίσταται. Τόσο χάλια!!!!

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι στον ισχυρισμό μας για την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα αυτό:

Στις 23 Ιουλίου 2019 ο ΔΕΔΔΗΕ με το αριθμό πρωτ. 5742/23-7-2019 έγγραφό του προς τον Δήμο  ζητάει την παραχώρηση κοινοχρήστου στην παλιά πόλη  για την τοποθέτηση υποσταθμού

Πλήρης αδιαφορία από την δημοτική αρχή

Μετά από ενάμισο χρόνο στις 26 Ιανουαρίου 2021 ο ΔΕΔΔΗΕ επανέρχεται με το  αριθμό πρωτ. 888/26-1-2021 έγγραφό του.

Τα πράγματα πλέον έχουν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις . Στις 16 Μαρτίου 2021 ο ΔΕΔΔΗΕ επανέρχεται  για τρίτη φορά (!!!!) με το  αριθμό πρωτ. 2930/16-4-2021 έγγραφό του!!!!

Τρεις αιτήσεις ο ΔΕΔΔΗΕ για μια τυπικά αλλά αναγκαία απόφαση από την δημοτική Αρχή. Γιατί χρειάστηκαν τρεις αιτήσεις και να περάσει τόσος καιρός.; Και από ότι φαίνεται απαιτούνται και νέες παρεμβάσεις.

Και πλέον το θέμα συζητείται και εγκρίνεται στο Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου κατά τη συνεδρίασή του της 9ης Απριλίου 2021. Τότε και εμείς διαπιστώσαμε τις αλλεπάλληλες αιτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ που είχαν αγνοηθεί. Δύο ολόκληρα χρόνια αδιαφορίας!!!!! Και εμείς σας πληροφορούμε

Η δημοτική Αρχή με τις προτεραιότητές της βλάπτει σοβαρά το πορτοφόλι όλων.

Προτείνουμε:

Άμεσα  ο Δήμος μας να προγραμματίσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ όλες τις αναγκαίες δράσεις για την ευστάθεια του συστήματος και για να μπορούμε να δίνουμε ρεύμα σε νέες επιχειρήσεις. Το καλοκαίρι με τους καύσωνες είναι μπροστά μας. Ο Δήμος πρέπει να παρέχει όλες τις διευκολύνσεις

Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας

Μείωση και εν τέλει εξόφληση του τερατώδους χρέους της ΔΕΥΑΝ προς την ΔΕΗ , ώστε και η πίεση που θα μπορούμε να ασκούμε να είναι ουσιαστική και δυνατή.

Σε κάθε σκάψιμο κοινοχρήστων χώρων, επιτέλους να γίνονται όλα τα αναγκαία έργα υποδομής, σωληνώσεων και συνδέσεων και για υπογειοποίηση του δικτύου.

Να επιταχύνουμε τα βήματά μας για όλα τα έργα υποδομής στον Δήμο, ώστε κάποια στιγμή να  ξεφύγουμε από την έσχατη θέση

“Ανάπλι εμπρός!” για να πάει εμπρός όλος ο Δήμος Ναυπλιέων

*Ανακοίνωση της Δημ. Παράταξης “Ανάπλι Εμπρός”