ΜΑΡΤΙΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ

76

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Αυτός ο Μάρτιος είναι πολύ «φλύαρος» και δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο. Κάθε κίνηση, κάθε όψη, κάθε σημάδι στο ουράνιο στερέωμα έχει την σημασία του. Μιλάμε για έναν μήνα γεμάτο γεγονότα, δράση, ανατροπές, και ουσία. Δεν θα έλεγα «εκπλήξεις», γιατί ήδη ο Φεβρουάριος με τα δυάρια του και τις ιδιοτροπίες του μας είχε προετοιμάσει για τις σκανταλιές του Μαρτίου.

Χρόνια ολόκληρα μας παιδεύουν τα παιχνίδια του Κρόνου με τον Πλούτωνα, και φαίνεται πως αυτοί οι 2 πλανήτες που ήταν παρόντες στην προηγούμενη «κρίση» ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία το 2014, έβαλαν το χεράκι τους κι αυτή τη χρονιά, για να μας ενημερώσουν ότι το θέμα δεν είχε κλείσει τότε, και πως η συνέχιση του θα είναι πιο δραματική απ’ όσο φανταζόμαστε. Το 2024 ο Πλούτων αλλάζει ζώδιο, μπαίνει στον Υδροχόο, και τότε θα έχουμε πάλι πολλά να πούμε.

Η Αφροδίτη με τον Άρη πρόσφατα άλλαξαν ζώδιο, από τον Αιγόκερο πέρασαν στον Υδροχόο. Για όσους πιστεύουν ότι οι πολεμικές συρράξεις που ξεκίνησαν, τελειώνουν σε λίγες μέρες, έχω να πω πως δυστυχώς η  ιστορία έχει μέλλον. Και το μέλλον είναι χειρότερο από το παρόν.

Οι Δεσμοί της Σελήνης πρόσφατα άλλαξαν ζώδια και βρίσκονται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, στον ίδιο άξονα όπου θα πραγματοποιηθούν και οι εκλείψεις της χρονιάς που αρχίζουν τον Απρίλιο. Eνεργειακή κρίση, υποσιτισμός, φτώχεια, πόλεμοι, αλλαγές συμμαχιών, αλλαγές συνόρων…… Για το επισιτιστικό και το ενεργειακό πρόβλημα γράφω εδώ και πολύ καιρό, αλλά κάποια πράγματα δύσκολα γίνονται πιστευτά.

Αυτή η πόλωση και η διχόνοια που ξεκίνησε με την πανδημία δεν τελειώνει εδώ, θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση, εξ άλλου πολλοί είναι εκείνοι που συμβάλλουν στην αύξηση της διχόνοιας, λόγω συμφερόντων. Αυτό αποδεικνύει η πορεία των πλανητών για τους επόμενους μήνες.

Βαδίζουμε ολοταχώς προς την Πανσέληνο της 18ης Μαρτίου 2022, που θα πραγματοποιηθεί στις 09.18 π.μ., στις 27 μοίρες της Παρθένου, στον 5ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Η 27η μοίρα θεωρείται αναιρετική, δηλαδή δυσμενής, και η Σελήνη εκείνη την ώρα θα βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία του Άρη. Ο Άρης με την Αφροδίτη θα προχωρούν για να σχηματίσουν τετράγωνο με τον Ουρανό, ενώ στον χάρτη θα κυριαρχεί ένα μεγάλο τρίγωνο ανάμεσα σε Σελήνη, Ωροσκόπο και Πλούτωνα.

Ο Ωροσκόπος την ώρα της Πανσελήνου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των αστέρων που θα βρίσκονται εκεί κοντά. Και πρώτα απ’ όλα κοντά στον Ωροσκόπο θα βρίσκεται το αστέρι MISAM, του αστερισμού του Περσέα, αλλά το πιο μεγάλο ενδιαφέρον, το έχει το γεγονός της παρουσίας του γνωστού μας ΑΛΓΚΟΛ, κοντά στον Ωροσκόπο, του ίδιου αστερισμού, που έχει χαρακτηριστεί ως το δυσμενέστερο απ’ όλα τα αστέρια. Πρόκειται για το κεφάλι της Γοργόνας Μέδουσας, της μακρινής μας ιστορίας, που έκοψε ο Περσέας, πραγματοποιώντας έτσι έναν σπουδαίο άθλο. Ο ΑΛΓΚΟΛ φέρνει κακοτυχία, συνδέεται με τη βία, τις δολοφονίες, και τους ξαφνικούς θανάτους.

Ο ουρανός δεν ψεύδεται ποτέ, αν μερικές φορές κάποια πράγματα μας φαίνεται πως είναι αδύνατον να συμβούν, καλό θα ήταν να έχουμε υπομονή, και να παίρνουμε τα μέτρα μας, με βάση τις ενημερώσεις των ουρανίων σωμάτων. Εξ άλλου, η πρόληψη είναι και ο στόχος της Αστρολογίας.